Βαριά ήττα για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ γυναικών

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 19:13
A- A A+

Η Εθνική Γυναικών δεν κατάφερε να κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι στην Αυστραλία και γνώρισε την ήττα (54-93), στην πρώτη αγωνιστική της ΒΆφάσης ευελπιστώντας για δυο νίκες στα επόμενα ισάριθμα ματς.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ελληνική ομάδα, με τη διαφορά να ανοίγει από την πρώτη κιόλας περίοδο (-19, 2-21). Το δεύτερο καλάθι για τις Ελληνίδες ήρθε στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, με τρίποντο της Καλτσίδου, και την Αυστραλία να απαντάει αμέσως. Η Εθνική βρήκε κάποιες λύσεις με τις Σωτηρίου και Καλέντζου με την περίοδο να κλείνει 15-27.

Η καταπληκτική άμυνα της Αυστραλίας περιόρισε σημαντικά την Εβίνα Μάλτση, η οποία πέτυχε τους πρώτους της πόντους λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η διαφορά άγγιξε και τους 32 πόντους (24-56) με την ομάδα μην μπορεί να μπει στο παιχνίδι.

Η επιστροφή στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι με τις Αυστραλές να κάνουν πάρτυ κάτω από το ελληνικό καλάθι. Οι Ελληνίδες κατάφεραν να μειώσουν στο -18 με δύο τρίποντα από τις Μάλτση και Καλτσίδου στην αρχή της περιόδου, η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική με τη διαφορά να αγγίζει και το +35 για την Αυστραλία!

Την τέταρτη περίοδο η ελληνική ομάδα βρήκε κάποιες επιθετικές λύσεις με τη Δημητράκου, η Μάλτση όμως συνέχισε να μην βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι. Στα μέσα της περιόδου η Σούλις τραυματίστηκε πάνω στην προσπάθεια της για διεκδίκηση ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να βγει από το παιχνίδι. Οι Αυστραλές συνέχισαν να βομβαρδίζουν το ελληνικό καλάθι, με το μυαλό όλων των παικτριών του Κώστα Μίσσα να είναι στο επόμενο παιχνίδι με τον Καναδά, όπου χρειάζονται οπωσδήποτε την νίκη για να μείνουν ζωντανές στο κυνήγι της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 24-56, 37-72, 54-93

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις