Βουλγαρικές εκκλήσεις για εξομάλυνση των μεταφορών

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 16:49
A- A A+

Αντιδράσεις και εκτός συνόρων προκαλούν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. Δημοσιεύματα βουλγαρικών εφημερίδων κάνουν λόγο για επιθέσεις εναντίον φορτηγών με βουλγαρικές πινακίδες, ενώ φορείς της γειτονικής χώρας απευθύνουν έκκληση για εξομάλυνση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, η οικονομική εφημερίδα «Ντνέβνικ» δημοσιεύει βασικά σημεία ανοιχτής επιστολής, με την οποία η Ένωση των Βούλγαρων Ιδιοκτητών Φορτηγών διαμαρτύρεται για τις «σοβαρές ζημιές που υπέστησαν Βούλγαροι μεταφορείς, τα φορτηγά των οποίων έγιναν στόχος εμπρησμών και καταστροφών». Οι Βούλγαροι μεταφορείς, διαμαρτύρονται επίσης, επειδή, όπως καταγγέλλουν, «δέχθηκαν επιθέσεις από Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις».

«Τις τελευταίες μέρες σημειώνονται όλο και συχνότερες επιθέσεις εναντίον φορτηγών με βουλγαρικές πινακίδες στα λιμάνια του Πειραιά και της Ηγουμενίτσας και σε διάφορες περιοχές της Αθήνας», αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με την οποία «είναι απαράδεκτο σε χώρα-μέλος της ΕΕ να γίνονται τέτοιες ενέργειες και να υπάρχουν αναφορές για επεισόδια βίας και θύματα, όπως σε διάφορες εστίες έντασης, για παράδειγμα στη Μέση Ανατολή».

Δημοσίευμα για το διάβημα, με το οποίο το υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης και για διακοπή των επεισοδίων με τους Βούλγαρους μεταφορείς φιλοξενεί η εφημερίδα «Τρουντ».

Δημοσιεύει επίσης μαρτυρίες Βούλγαρων μεταφορέων, που καταγγέλλουν ότι βρήκαν κατεστραμμένα τα λάστιχα των φορτηγών τους και ότι δέχθηκαν απειλές από εκπροσώπους των Ελλήνων μεταφορέων.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, τα διεθνή δρομολόγια των τρένων μέχρι την Ελλάδα θα σταματάνε στο βουλγαρικό σταθμό «Κούλατα», στα σύνορα, έως αύριο Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου και οι επιβάτες θα μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή