Νιόπλιας: «Είμαστε το φαβορί»

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 18:23
UPD:19:19
A- A A+

Φαβορί έχρισε την ομάδα του για το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, όμως επέμενε πως πρέπει να εμφανιστεί δυο φορές σοβαρή, ώστε να καταφέρει να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Όπως τόνισε αρχικά, οι παίκτες του οφείλουν να κοιτάζουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να έχουν πίστη στις δυνατότητές τους και να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα

«Πρώτα πρώτα η ομάδα πρέπει να κοιτάζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. ¶λλο πρωτάθλημα, άλλο Champions League. Εδώ μας παρακολουθεί όλη η Ευρώπη. Πρέπει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να μη κάνεις λάθη. Δεύτερον να έχεις πίστη. Ειδάλλως μην έρθεις στο γήπεδο. Τρίτον, στο αυριανό παιχνίδι παίζουμε στην έδρα μας. Και κόντρα σε έναν αντίπαλο που πρέπει να κερδίσουμε, αν θέλουμε να προκριθούμε. Για εμάς είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και έτσι πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε».

Αναφορικά με τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα και αν κατ' ουσία το Champions League ξεκινάει τώρα για τον Παναθηναϊκό, υποστήριξε:

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να ξεχωρίζουμε τα παιχνίδια. Απλώς τη Μπαρτσελόνα την έχουμε τοποθετήσει ξεχωριστά και δίκαια αφού τα τελευταία δυο χρόνια είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Οι τρεις υπόλοιπες ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση. Η Κοπεγχάγη έχει ένα αβαντάζ τριών βαθμών. Εμείς αύριο αυτό πρέπει να το καλύψουμε. Τίποτα δεν ξεκινάει, ούτε τελειώνει στη δεύτερη αγωνιστική. Προ διετίας ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με δύο ήττες και τελείωσε πρώτος. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε ένα μίνι πρωτάθλημα».

Η άμυνα του «τριφυλλιού» αποτελεί μόνιμο σημείο τριβής για τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, όμως ο Νίκος Νιόπλιας θα ήταν ικανοποιημένος ακόμα και αν δεχόταν γκολ ο Παναθηναϊκός, αρκεί οι παίκτες του να έχουν σκοράρει παραπάνω για να πάρουν τη νίκη.

«Το μηδέν στην άμυνα είναι καλό. Όμως και 2-1 να έρθει, εσύ έχεις κερδίσει. Μπορεί να έχεις πολύ καλή αμυντική λειτουργία και να φας ένα γκολ ή να πελαγοδρομείς και να μην το φας. Σε αυτό το επίπεδο όμως πρέπει να είσαι καλός παντού».

Σε ερώτηση, πάντως, για τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ούτε και να αποκαλύψει πως σκέφτεται να παρατάξει την άμυνά του.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον καθένα ατομικά. Κάθε παίκτης χρειάζεται προσαρμογή. Σκέψεις υπάρχουν πολλές και για την άμυνα και για το κέντρο. Ποτέ όλα τα παιχνίδια δεν είναι ίδια».

Στο κατά πόσο μια νίκη θα ισοδυναμούσε με πιθανή πρόκριση, ο Νίοπλιας απήντησε: «Η νίκη αύριο δεν ισοδυναμεί με πρόκριση. Είναι όμως ένα βήμα. Θεωρώ πως λόγω έδρας είαμστε φαβορί. Η Κοπεγχάγη είναι καλή ομάδα, με αυτοπεποίθηση και πολλά παιχνίδια. Αν είμαστε, όμως, εμείς καλοί, θα κερδίσουμε».

«Ο Παναθηναϊκός έχει εμπειρία από Champions League. Συν το ότι είμαστε στο γήπεδό μας. Όλα αυτά μαζί μας δίνουν ένα μικρό προβάδισμα», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε πως αύριο Νίκος Σπυρόπουλος δεν θα ξεκινήσει βασικός, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, τόνισε όμως πως θα βρίσκεται στη 18αδα της ομάδα για να βοηθήσει, αν χρειαστεί.

Νίνης: «Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη»

Από την πλευρά των παικτών του Παναθηναϊκού στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου μίλησε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος δήλωσε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θέλουν όσο τίποτα τη νίκη. Ακόμα υποστήριξε πως δεν έχει κανένα άγχος και πίεση, ασχέτως αν ξέρει ότι μπορεί να τον παρακολουθούν σκάουτερ από μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης.

«Θα μπούμε πολύ επιθετικά γιατί θέλουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς οπωσδήποτε. Σίγουρα το να παίρνεις μια νίκη στο Champions League μαζί με μια καλή εμφάνιση είναι πολύ σημαντικό γιατί μας τονώνει την ψυχολογία. Στο αυριανό παιχνίδι όμως πρέπει κυρίως να κερδίσουμε. Αν έρθει με καλή εμφάνιση έχει καλώς.

Δεν με έχει αγχώσει το ότι παίζω βασικός. Κάθε μέρα περνάς από τεστ για να μπορείς να πάρεις θέση βασικού. Επίσης, δεν σκέφτομαι ούτε ποιος με κοιτάει απέξω ούτε τίποτα. Μόνο η ομάδα αυτή τη στιγμή».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις