Champions League: Δύσκολη επικράτηση για Ρεάλ, ασταμάτητη η ¶ρσεναλ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 00:02
UPD:00:08
A- A A+

Τη δεύτερή της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις σημείωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 1-0 της Οσέρ εκτός έδρας για τον 2ο Όμιλο. Ασταμάτητη η ¶ρσεναλ συνέτριψε μετά τη Mπράγκα και την Παρτιζαν με 3-1 στο Βελιγράδι.

Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια:

5ος όμιλος: Ανατροπή με... Μπάστιαν

Δύο γκολ του Σβαϊνστάιγκερ στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν τη νίκη με ανατροπή στην Μπάγερν μέσα στην Βασιλεία (2-1)! Με το ίδιο σκορ κέρδισε δύσκολα και η Ρόμα την Κλουζ.

Βασιλεία-Μπάγερν 1-2 (18' Φράι - 56', 89' πεν. Σβαϊνστάιγκερ)

Με ένα γκολ του Σβαϊνστάιγκερ ένα λεπτό πριν το τέλος, η Μπάγερν πήρε το τρίποντο στην Βασιλεία κερδίζοντας με 2-1 και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Φαν Γκάαλ καθώς στο 18' είδε τους Ελβετούς να προηγούνται στο σκορ. Ένα λάθος του Φαν Μπούιτεν έβγαλε την γηπεδούχο στην αντεπίθεση, ο Στρέλερ πάσαρε υπέροχα με το τακουνάκι στον Φράι και αυτός με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σβαϊνστάιγκερ ανέλαβε να ανατρέψει την κατάσταση και να οδηγήσει την Μπάγερν στη νίκη. Στο 56', εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μίλερ από τον Χούγκελ, ενώ στο 89' ο Γερμανός μέσος με πλασέ από κοντά πέτυχε το 2-1 και έδωσε την δεύτερη νίκη στην Μπάγερν, την ώρα που η Βασιλεία συνεχίζει χωρίς βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία (Θόρστερν Φινκ): Κοστάνζο, Χούγκελ (87' Καμπράλ), Στρέλερ, Γιάπι, Φράι, Στόκερ, Σακίρι (80' Τσίπερφιλντ), Αμπραχάμ, Σαφάρι, Ινκούμ, Φεράτι

Μπάγερν Μονάχου (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Φαν Μπούιτεν, Χαμίτ ¶λτιντοπ (46' Γκόμεζ), Φαν Μπόμελ, Κλόζε (77' Τιμόστσουκ), Λαμ, Πράνιτς, Μίλερ, Μπαντστούμπερ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (56' Όλιτς)

Ρόμα-Κλουζ 2-1 (69' Μεξές, 71' Μποριέλο - 78' Ράντα)

Ένα ξέσπασμα τριών λεπτών ήταν αρκετό για να δώσει στην Ρόμα την πρώτη νίκη στην φετινή διοργάνωση. Οι Ιταλοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στην Κλουζ, όμως έβρισκαν μπροστά τους τον εξαιρετικό Νούνο Κλάρο. Τελικά, στο τρίλεπτο 69-71', η ομάδα του Ρανιέρι κλείδωσε τη νίκη με δύο γκολ, πρώτα του Μεξές με σουτ έπειτα από κόρνερ του Πιζάρο και μετά με τον Μποριέλο. Ο Ιταλός φορ με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0 και έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης στην Ρόμα. Οι Ρουμάνοι μείωσαν στο 78' με κεφαλιά του Ράντα, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και έτσι έφυγαν ηττημένοι από το «Ολίμπικο».

Οι συνθέσεις:

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Λομπόντ, Σισίνιο (64' Κασέτι), Καστελίνι, Μεξές, Πιζάρο, Βούτσινιτς (64' Μποριέλο), Τότι, Ντε Ρόσι, Περότα, Μπουρδίσο, Μενέζ (46' Αντριάνο)

Κλουζ (Σορίν Κάρτου): Νούνο Κλάρο, Πανίν, Ντίκα, Κιβίβου, Τραορέ (82' Μπιελάνοβιτς), Αλκαντάρα, Τσούλιο, Καντού, Χόρα (76' Ντε Ζέρμπι), Ράντα, Εντιμάρ (68' Κονέ)

6ος Όμιλος: Κορυφή για δύο

Η Τσέλσι επιβλήθηκε με 2-0 της Μαρσέιγ και έπιασε στην κορυφή του ομίλου τη Σπαρτάκ Μόσχας, που είχε επικρατήσει νωρίτερα της Ζίλινα με 3-0. Οι δύο ομάδες έχουν το απόλυτο των βαθμών.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έπαιξε το γνωστό της ποδόσφαιρο και έφτασε εύκολα στη νίκη επί των Μασσαλών, οι οποίοι προσπάθησαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, δημιούργησαν κάποιους κινδύνους στην εστία του Τσεχ, όμως τελικά παραδόθηκαν στην ανωτερότητα της Τσέλσι. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 7Ά για τους γηπεδούχους ο Τζον Τέρι, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0 και διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τους «Μπλε» για να φτάσουν στη νίκη.

Το δεύτερο τέρμα το πέτυχε ο Νικολά Ανελκά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 28Ά, κλειδώνοντας παράλληλα τη νίκη της ομάδας του. Την εσχάτη των ποινών υπέδειξε ο Φραν Ντε Μπλέκερε σε χέρι του Μπιά.

Η Τσέλσι με τους τρεις βαθμούς που πήρε έπιασε τη Σπαρτάκ Μόσχας στην κορυφή του ομίλου, με τις δύο ομάδες να έχουν από έξι βαθμούς σε δύο παιχνίδια. Αντίθετα, οι Γάλλοι έμειναν για δεύτερο παιχνίδι χωρίς βαθμό και η πρόκριση μοιάζει προς το παρόν δύσκολη υπόθεση.

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, ¶λεξ, Κόουλ, Εσιέν (88Ά Μακίκραν), Μίκελ, Μαλουντά, Ζιρκόφ (73Ά Στάριτζ), Κακουτά (62Ά Ραμίρες), Ανελκά

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Καμπορέ, Μπιά, Ντιαβαρά, Χάιντζε, Λούτσο, Σεϊρού (59Ά Αγιού), Σισέ, Ρεμί, Ζινιάκ (59Ά Βαλμπουένα), Μπραντάο

Σπαρτάκ από τον… ¶ρι!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ¶ρι, η Σπαρτάκ πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια και πρώτη εντός έδρας στο θεσμό έπειτα από 10(!) ολόκληρα χρόνια, καθώς επιβλήθηκε της Ζίλινα με 3-0 και έθεσε τις βάσεις για πρόκριση στους «16».

Η ομάδα της Μόσχας είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στη δεύτερή της νίκη στον όμιλο και τους 6 βαθμούς. Με τους ¶ρι, που πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας του, και Γουέλιτον σε πολύ καλή βραδιά, η ομάδα του Βαλερί Κάρπιν άνοιξε το σκορ με ένα από τα νέα πρόσωπα στο «Λουζνίκι», τον Βραζιλιάνο επιθετικό που αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από την ¶λκμααρ, με κεφαλιά στο 34' και ο ίδιος παίχτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του στο 61Ά με κοντινή προβολή.

Οι Ρώσοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες, κυρίως με τον έτερο Βραζιλιάνο φορ, είχαν και δοκάρι με τον ¶λεξ, ενώ το σκορ έκλεισε στο 89Ά όταν οι δύο αλλαγές της ομάδας, Ίμπσον και Μαϊντάνα συνεργάστηκαν, με τον πρώτο να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα έπειτα από σέντρα του δεύτερου. Οι παίχτες της Ζίλινα απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ, χωρίς κάποιο από αυτά να βρει το στόχο.

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους Μοσχοβίτες να πανηγυρίζουν το 2 στα 2 και προσωρινά να ξενχούν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο πρωτάθλημα, ενώ αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της ομάδας στο θεσμό έπειτα από δέκα χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που η Σπαρτάκ το πέτυχε και πάλι ήταν το Νοέμβριο του 2000 απέναντι στην ¶ρσεναλ και μέλιστα με το εντυπωσιακό 4-1...

Σπαρτάκ Μόσχας (Βαλερί Κάρπιν): Ντίκαν, Σεσούκοφ (90' Σαμπίτοφ), Πάρσιβλιουκ, Σουχί, Παρέχα, Μακέεφ, ¶λεξ, Κομπάροφ (84' Μαϊντάνα), Μακγκίντι, ¶ρι, Γουέλιτον (67' Ίμπσον)

Ζίλινα (Πάβελ Χάπαλ): Ντουμπράβκα, Γκουλντάν, Πιάτσεκ, Πετσάλκα (46' Σεσάι), Μραζ, Ρίλκε (65' Βλάνταβιτς), Γιεζ, Μαϊτάν (82' Αντζέλοβιτς), Βίτορ, Σούρεκ, Οραβετς

7ος Ομιλος: Αφεντικό η Ρεάλ

Με γκολ του Ντι Μαρία στο 82' η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με 1-0 από την έδρα της Οσέρ και τέθηκε επικεφαλής στον 7ο όμιλο του Champions League. Στο 1-1 ο Αγιαξ με την Μίλαν.

Κλειστά και... σταθερά!

Σε ένα εξαιρετικά κλειστό ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης στο «Αμπέ Ντεσάμπ» κόντρα στην Οσέρ. Οι Γάλλοι πάλεψαν το ματς μέχρι το τέλος και μάλιστα στο 77' είχαν δοκάρι με τον Πέπε να γλιτώνει το αυτογκόλ, όμως στο 82' με αριστερό σουτ του Ντι Μαρία, που πέρασε στο 58' στη θέση του Μπενζεμά, πήραν τη νίκη με 0-1. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο είναι πλέον το αφεντικό στον 7ο όμιλο με δύο νίκες σε δύο ματς, έξι βαθμούς και μηδέν παθητικό.

Οι συνθέσεις

Οσέρ (Ζαν Φερναντές): Σορίν, Γκρίχτινγκ, Κουλιμπαλί, Χενγκμπαρτ, Ντούντκα, Ντίνγκα, Πεντρετί, Κοντού (46' Γέλεν), Λανζίλ (78' Τραορέ), Σαφνί (88' Κουέρσια), Ολιεχ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κεντίρα, Λ. Ντιαρά (74' Ντι Μαρία), Αλόνσο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (58' Οζίλ), Ιγκουαΐν (86' Μ. Ντιαρά).

Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

Μοιρασιά στο Αμστερνταμ

Κυνήγησαν και οι δύο τη νίκη, όμως έμειναν στο 1-1. Αγιαξ και Μίλαν μοιράστηκαν τους βαθμούς στην Ολλανδία. Οι Ροσονέρι βρίσκονται πλέον με τέσσερις βαθμούς πίσω από την Ρεάλ και ο Αγιαξ μπροστά από την Οσέρ με έναν πόντο. Στο 23' ο Ελ Χαμνταουί νίκησε με δεξί κοντινό σουτ τον Αμπιάτι μετά από φοβερί προσπάθεια του Σουάρες, που άδειασε τον Νέστα (1-0). Στο 31', ανεπανάληπτο τετ α τετ του Ρομπίνιο με τον Στεκέλενμπουργκ μετά από μαγική πάσα του Ζέεντορφ πέρασε ανεκμετάλλευτο αφού ο Βραζιλιάνος πλάσαρε άουτ. Στο 37' διαμορφώθηκε το τελικό 1-1 με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να πετυχαίνει το τρίτο του γκολμε την φανέλα της Μίλαν στο Champions League μετά από γύρισμα του Ζέενορφ (1-1).

Οι συνθέσεις

Αγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουρχ, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερβέιρελντ, Βερτόνγκεν, Ανίτα (38' Σουλεϊμάνι), Ντε Ζέου (79' Λίντγκρεν), Ντε Γιονγκ, Ενόχ, Σουάρες, Ελ Χαμντάουι, Εμάνουελσον.

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Τζαμπρότα, Τιάγκο Σίλβα, Νέστα, Αντονίνι, Γκατούζο, Πίρλο, Φλαμινί (52' Μπόατενγκ), Ρομπίνιο (85' Ιντζάγκι), Ιμπραΐμοβιτς, Σέεντορφ (85' Αμπάτε).

8ος όμιλος: Ψάξτε τον... τρίτο!

Χέρι – χέρι για τους «16» ¶ρσεναλ και Σαχτάρ Ντόνετσκ, και ήδη σκέφτονται τις μεταξύ τους αναμετρήσεις για την πρωτιά. Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν εκτός έδρας 3-1 της Παρτίζαν και οι Ουκρανοί της Μπράγκα με 3-0.

Παρτιζάν Βελιγραδίου-¶ρσεναλ 1-3

(33΄ πεν. Κλέο - 15΄ Αρσάβιν, 71΄ Σαμάκ, 82΄ Σκιλασί)

Ο Στοϊκοβιτς προσπάθησε να την κρατήσει όρθια, το Βελιγράδι ήταν καυτό, όμως η ¶ρσεναλ πέρασε αλώβητη και από... νωρίς εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν 3-1 της Παρτιζάν, και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς με τη Σαχτάρ για την πρωτιά... Ο Αρσάβιν άνοιξε το σκορ μόλις στο 15', όμως στο 33' ο Κλεό εκμεταλεύτηκε το... δώρο του Ντένιλσον και από την άσπρη βούλα έβαλε φωτιά στο Βελιγράδι!

Η επανάληψη πάντως ήταν υπόθεση... λονδρέζικη, και μπορεί ο Στοϊκοβιτς να απόκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αρσάβιν, ωστόσο η ομάδα του Βενγκέρ βρήκε λύσεις. Η Παρτιζάν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γιοβάνοβιτς ήταν «γυμνή» στα μετόπισθεν, ο Σαμάκ στο 71' έκανε την αρχή πετυχαίνοντας το 2-1 και στο 82' ο Σκιλασί διαμόρφωσε το 3-1! Οι γηπεδούχοι δεν είχαν... ψυχολογία ούτε για πέναλτι, αφού ο Κλεό δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Φαμπιάνσκι.

Παρτιζάν (Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς): Στοΐκοβιτς, Στεφάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Κρστάιτς, Λαζέφσκι, Τόμιτς (59΄ Σάβιτς), Πέτροβιτς (69΄ Σμίλιανιτς), Μέντο, Ίλιτς, Μπόγια (84΄ Ίλιεφ), Κλέο.

¶ρσεναλ(Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Τζουρού, Σκιλασί, Γκιμπς, Ροζίτσκι, Σονγκ, Ντενίλσον, Αρσάβιν (83΄ Κλισί), Γουίλσιρ (74΄ Νασρί), Σαμάκ (75΄ Βέλα).

Mπράγκα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-3

(56΄, 72΄ Αντριάνο, 90΄+1 πεν. Κόστα)

Η... εξάρα του Λονδίνου άφησε πολλά τραύματα και η Μπράγκα δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει. Η Σαχτάρ ήταν εξαιρετική, έσπασε το αήττητο ενός χρόνου που κρατούσαν στην έδρα τους οι Πορτογάλοι και με το 3-0 σκέφτεται μόνο αν θα βγει πρώτη ή δεύτερη για τους «16». Με τον Αντριάνο να βγάζει μάτια και να πετυχαίνει δυο υπέροχα γκολ (56', 72') οι Ουκρανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν τους τρεις βαθμούς και ο Κόστα στις καθυστερήσεις με πέναλτι διαμόρφωσε το 3-0 και «πάγωσε» ακόμα περισσότερο τις ελπίδες της Μπράγκα για πρόκριση!

Μπράγκα (Nτομίνγκος Πασιέντσα): Φελίπε, Μιγκέλ Γκαρσία, Ροντρίγκες (36΄ Παουλάο), Μοϊσές, Σίλβιο, Βαντίνιο (74΄ Μοσορό), Αγκιάρ, Σαλίνο (55΄ Λίμα), ¶λαν, Πάουλο Σέζαρ, Ματέους.

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Κούσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν (79΄ Βίτσενετς), Γκάι (66΄ Ζάντσον), Κόστα, Μκιταριάν, Γουίλιαν, Λουίς Αντριάνο (75΄ Εντουάρντο).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις