Νέο ξεκίνημα για Παναθηναϊκό με Κοπεγχάγη

Απόψε στο ΟΑΚΑ (21:45, ΝΕΤ)
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 09:00
UPD:15:38

Πράγματι, το «τριφύλλι» ξεκινάει από το μηδέν απόψε στο ΟΑΚΑ, όπου υποδέχεται την Κοπεγχάγη. Με νίκη -το μοναδικό ουσιαστικά θεμιτό αποτέλεσμα- μπαίνει για τα καλά στο κόλπο για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και παράλληλα στέλνει μήνυμα, ότι βρίσκει σιγά-σιγά τον καλό του εαυτό.

A- A A+

Το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη θεωρούταν λίγο πολύ χαμένη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό πριν καν αυτό ξεκινήσει. Το βαρύ 5-1 με το οποίο ηττήθηκαν οι «πράσινοι», απλώς επιβεβαίωσε το αυτονόητο. Πως δηλαδή αυτή η ομάδα παίζεται μόνο με θαύμα. Δεν είχαν, λοιπόν, άδικο, όσοι ισχυρίζονταν ότι το Champions League θα αρχίσει από τη 2η αγωνιστική των ομίλων για τον Νίκο Νιόπλια και τους παίκτες του.

Πράγματι, το «τριφύλλι» ξεκινάει από το μηδέν (μεταφορικά και κυριολεκτικά) απόψε στο ΟΑΚΑ, όπου υποδέχεται (21:45, ΝΕΤ) την Κοπεγχάγη. Με νίκη -το μοναδικό ουσιαστικά θεμιτό αποτέλεσμα- μπαίνει για τα καλά στο κόλπο για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και παράλληλα στέλνει μήνυμα, ότι βρίσκει σιγά-σιγά τον καλό του εαυτό.

«Επιδημία» τραυματισμών

Τα προβλήματα, βεβαίως, δείχνουν να μην έχουν τέλος για τους «πράσινους», ασχέτως αν βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, αφού έχουν ήδη τεθεί νοκ-άουτ με τραυματισμούς οι Σίντνεϊ Γκοβού, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Αντώνης Πετρόπουλος, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και η λίστα θα ήταν μεγαλύτερη εφόσον συμπεριελάμβανε και τον αμφίβολο για το βράδυ Νίκο Σπυρόπουλο.

Και έτσι όμως ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να κυνηγήσει το τρίποντο της νίκης, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα κινδυνεύει να του στερήσει από νωρίς το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης φέτος. Όχι ότι δεν έχει βρεθεί και με την πλάτη στον τοίχο στο παρελθόν. Πριν δυο χρόνια (την τελευταία δηλαδή φορά που η ομάδα βρέθηκε στο Champions League) σε όμιλο με τις Ίντερ, Βέρντερ Βρέμης και Ανόρθωση ο ΠΑΟ είχε πάρει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έναν μόλις βαθμό, αλλά στο τέλος αυτό πανηγύρισε την πρώτη θέση του ομίλου. Δεν γίνονται, όμως, αυτά κάθε χρόνο και το καλό θα είναι να μη χρειαστεί να γίνουν.

Η «πράσινη» Κοπεγχάγη

Οι Δανοί μπορεί να αποτελούν ένα αξιόμαχο και δεμένο σύνολο (όπως προστάζει άλλωστε η σκανδιναβική καταγωγή τους), όμως δεν αποτελούν την ομάδα-φόβητρο για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Πρωτάρηδες στο Champions League, θα προσπαθήσουν πρωτίστως να το διασκεδάσουν και εν συνεχέια, αν τους το επιτρέψει ο αγώνας, να κάνουν τη ζημιά και να πάρουν τον βαθμό ή τους βαθμούς. Όπως έκαναν στην πρεμιέρα των ομίλων, όταν επικράτησαν με 1-0 στο τέλος της σαφέστατα πιο ποιοτικής Ρούμπιν Καζάν. Ο καλός Παναθηναϊκός, όμως, δεν έχει να φοβάται τίποτα από αυτούς. Εξάλλου, την τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί οι δυο ομάδες στα πλαίσια του τότε Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2007/08 το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει σχετικά εύκολα με 0-1 στη Δανία χάρη σε γκολ του Νταμ Εντόι.

Το παράδοξο ίσως της όλης υπόθεσης (αν σκεφτούμε ότι έφυγε από τον Παναθηναϊκό σχεδόν ως «λίγος») είναι πως πλέον ο 25χρονος Σενεγαλέζος φορ ανήκει στο δυναμικό των Δανών, όπου αποτελεί τον ηγέτη της επιθετικής τους γραμμής. Η Κοπεγχάγη έχει ακόμα στο δυναμικό της άλλους δυο πρώην άσους του «τριφυλλιού». Τον Σουηδού αμυντικό Μίκαελ ¶ντονσον και τον Γιαν Μικάελσεν, ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί και είναι ο προπονητής της ομάδας της των Νέων. Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα με λίγα λόγια είναι πως τουλάχιστον γνωρίζουν από μέσα κάποια πράγματα για τους αντιπάλους τους.

Με 4-2-3-1 ο Νιόπλιας

Από τότε, πάντως, που αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στην ομάδα. Ο Νίκος Νιόπλιας θα παρατάξει την ομάδα του με ένα ιδιόμορφο 4-2-3-1 και αρκετές διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Πανιώνιο. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος μαζί με τον Γιόσου Σαριέγκι θα αποτελέσουν τα μόνα σταθερά στοιχεία αναφοράς στην άμυνα. Τον Βάσκο θα πλαισιώσει για να συνθέσουν μαζί το κεντρικό δίδυμο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ αριστερά και δεξιά τους θα παίξουν οι Λουκάς Βύντρα και Στέργος Μαρίνος αντίστοιχα. Στα χαφ ο Σιμάο θα έχει δίπλα του τον Κατσουράνη και μπροστά τους στον άξονα θα αγωνιστεί ο Γκαρσία. Στην επίθεση δεξιά θα είναι ο Νίνης, αριστερά ο Λέτο και κορυφή ο Σισέ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις