Συναντήσεις Δ.Δρούτσα με Τζο Μπάιντεν και Αλεξ Γιαννούλια

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 09:38
UPD:12:21
A- A A+

Συναντήσεις με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος για τη Γερουσία -και νυν υπουργό Οικονομικών του Ιλινόι- Αλέξη Γιαννούλια, είχε στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Κατά τη σύντομη συνάντηση του ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι "αξιόπιστος εταίρος" στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Η συνάντηση του κ. Δρούτσα με τον Αλεξ Γιαννούλια έγινε το πρωί (ώρα Ελλάδος) στο περιθώριο εκδήλωσης σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Οι κ.κ. Δρούτσας και Γιαννούλιας γνωρίζονται αρκετά χρόνια και τούς δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν για τη σημερινή κατάσταση σε Ελλάδα και Αμερική, ενώ ο ομογενής υποψήφιος ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τα κύρια ζητήματα της προεκλογικής του ατζέντας. Ο κ. Γιαννούλιας διεκδικεί τη θέση που κατείχε στην αμερικανική Γερουσία ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στο Λος ¶ντζελες, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο φόρουμ διεθνών σχέσεων World Affairs Council.

Την Πέμπτη ο κ. Δρούτσας θα συναντηθεί με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, του Greek Heritage Foundation και του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Επίσης, ο υπουργός θα επισκεφθεί το Μουσείο Getty και την έκθεση για το αρχαίο ελληνικό θέατρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή