Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 15:05
UPD:15:11
REUTERS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

A- A A+

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι διάφορων κλάδων, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων.

Κλειστή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η οδός Σταδίου από το ύψος της Αιόλου και η Πειραιώς στο ύψος του Υπουργείου Εργασίας, ενώ για αρκετή ώρα νωρίτερα παρέμειναν κλειστές για την κυκλοφορία οχημάτων η Βασ. Σοφίας και η Αμαλίας.

Ταλαιπωρία ωστόσο περιμένει και το επιβατικό κοινό, καθώς χειρόφρενο τράβηξαν από τις 11 το πρωί οι οδηγοί τρόλεϊ και λεωφορείων της ΕΘΕΛ, στο πλαίσιο των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από τις 12 είναι ακινητοποιημένοι και οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ, ενώ η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα λήξει στις 16.00, ώρα λήξης των στάσεων εργασίας.

Μετ’ εμποδίων γίνονται εξάλλου και τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της πεντάωρης στάσης εργασίας, που ξεκίνησε από τις 12 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσουν στις 18.00 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων κατά της λιτότητας.

Στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Συνομοσπονδία θα δώσει το παρών και στην κεντρική πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες.

«Η 29η Σεπτέμβρη 2010, που ορίστηκε ως μέρα δράσης των συνδικάτων ενάντια στη λιτότητα και την ανεργία, μας δίνει την ευκαιρία να διαδηλώσουμε σ’ όλη την Ευρώπη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή