Αλ. Παπαρήγα: «¶κρως επικίνδυνη» η ψήφος σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 15:26
EUROKINISSI /Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

A- A A+

«Ακρως επικίνδυνη» χαρακτήρισε η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα την ψήφο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τονίζοντας ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι το κλειδί στις 7 Νοέμβρη για να δυναμώσει η αποτελεσματικότητα της λαϊκής πίεσης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε επίσης ότι χαμένη ψήφος για το λαό είναι και αυτή που πάει σε αναχώματα, εννοώντας διάφορους υποψήφιους που κατέρχονται στις εκλογές ως ανεξάρτητοι. Ερωτηθείσα σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει το ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τους ΟΤΑ, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα πάει να ψηφίσει, γιατί αποχή σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει γνώμη, ωστόσο δήλωσε ότι η θέση του κόμματος είναι «λευκό ή άκυρο».

Η γ.γ. του ΚΚΕ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής και στα ιδιαίτερα προβλήματα του λεκανοπεδίου. Όπως ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη με τρία ψηφοδέλτια, εννοώντας τους κ.κ. Σγουρό, Δημαρά και Μητρόπουλο, σημειώνοντας - αναφερόμενη στους δύο τελευταίους - ότι είναι «δίχτυα για τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας».

Για την ΝΔ είπε ότι εμφανίζεται ως νέο κόμμα, που τελείωσε με το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, ωστόσο, πρόσθεσε , σε τίποτα δεν έχει αλλάξει τη στρατηγική της. Τα πρόσωπα αλλάζουν, ο χαρακτήρας της όχι, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα.

Εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες της για την ποιότητα των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευθεί, τονίζοντας ότι μέλη του κόμματος έχουν καταγγείλει ότι σε επικοινωνία που είχαν μαζί τους εταιρείες δημοσκοπήσεων ρωτούσαν μόνο για τους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όχι π.χ. για τον κ. Θ. Παφίλη που είχε ανακοινώσει προ πολλού την υποψηφιότητά του.

Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ για την Αττική, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η Αττική δεν είναι βραχονησίδα , ούτε μία κωμόπολη για να κρυφτεί τι ετοιμάζεται σε όλη την Ελλάδα και τι εξειδικεύεται στο «φιλέτο των φιλέτων που είναι η Αττική».

Ο βασικός άξονας αυτής της πολιτικής είναι η συγκέντρωση της ιδιοκτησίας γης σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, είπε, τονίζοντας ότι αυτό προωθείται μέσω του «Καλλικράτη», του πολεοδομικού σχεδιασμού κατά περιφέρεια και στην Αττική.

Ειδικότερα για το «Ελληνικό» και το «Πάρκο Τρίτση», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, αλλά, όπως τόνισε, κινδυνεύουν να θυσιαστούν στο βωμό της εμπορευματοποίησης της γης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή