Γ. Πεταλωτής: Κανένα σχέδιο σπίλωσης του Κ. Καραμανλή

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 17:06
A- A A+

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για σπίλωση του κ. Καραμανλή και παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο, τον σεβόμαστε ως πρώην πρωθυπουργό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά, ενώ επανέλαβε ότι η ζημία του Δημοσίου από τις χαριστικές ανταλλαγές προς τη Μονή Βατοπεδίου είναι αυτονόητη.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, το θέμα είναι πόσο τον σέβονται αυτοί που τον εμπλέκουν σε τέτοιου είδους σενάρια και οι οποίοι είναι μέσα από τη ΝΔ και πόσο τον εκθέτουν όταν τον βάζουν να γράψει στην επιστολή του τώρα ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου, όταν οι υπουργοί του κ. Κ. Καραμανλή έχουν πάρει το δρόμο της πολιτικής απομόνωσης, λόγω της συμμετοχής τους στο σκάνδαλο και όταν οι βουλευτές της ΝΔ και το 2008 και το 2010 αναφέρουν στα πορίσματά τους ότι υπήρχε ζημία του δημοσίου.

«Το θέμα σπίλωσης του κ.Καραμανλή δεν έχει καμία σχέση με την όλη υπόθεση και εάν έχει, αφορά τη ΝΔ και όχι εμάς. Σε εμάς καμία τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει. Εμάς μας ενδιαφέρει η διερεύνηση της αποκάλυψης της αλήθειας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επεσήμανε ακόμη ότι με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ έχει αναδειχτεί το σκάνδαλο και ότι με βάση το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής θα υπάρχει η συνέχιση της διαδικασίας.

«Εμείς δεν ερχόμαστε να τιμωρήσουμε και να εκδικηθούμε κανένα, δεν δικάζουμε και δεν καταδικάζουμε», ξεκαθάρισε, σημειώνοντας ότι υπάρχει Σύνταγμα που ισχύει για όλους. «Στη διερεύνηση της αλήθειας, όποιος θέλει βοηθάει και όποιος θέλει αποκρύπτει», πρόσθεσε.

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε πως «υπάρχει ζημία του Δημοσίου», κάτι που αρνήθηκε ο κ. Καραμανλής στην απαντητική επιστολή του προς την αρμόδια προανακριτική επιτροπή. «Το ότι υπάρχει ζημία δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα το αμφισβητήσει η ΝΔ», επεσήμανε.

Σχολίασε επιπλέον ότι είναι δικαίωμα του πρώην πρωθυπουργού να μη θέλει να απαντήσει. Ωστόσο, όπως είπε, «θα πρέπει να σεβόμαστε και τη νοημοσύνη του λαού, γιατί το να υπάρχει πρόσφατη θέση της ΝΔ, που υιοθετεί και ο Καραμανλής ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, υποτιμά την πραγματικότητα».

Τόνισε επίσης ότι και το σώμα των ορκωτών ελεγκτών έχει κάνει αποτίμηση των ζημιών που έχει υποστεί το Δημόσιο και ότι «ήταν οι άνθρωποι της κυβέρνησης Καραμανλή αυτοί που κουκούλωναν την υπόθεση».

«Αυτό που μας εκπλήσσει», πρόσθεσε, «είναι ο παντελώς ανυπόστατος ισχυρισμός της ΝΔ ότι δεν υπήρχε ζημία όταν με δύο πορίσματά της, τόσο το 2008 όσο και το 2010, αναφέρει ρητά ότι υπάρχει ζημία».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα ανοίξει τους λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου και των off shore εταιρειών, απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι για να ανοίξουν οι λογαριασμοί υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που το ΠΑΣΟΚ την έχει προτείνει κατά κόρον και σημείωσε ότι υπάρχει δικαιοσύνη που μπορεί να δώσει εντολή.

«Σε επίπεδο πολιτικής ευθύνης, αυτή η επιτροπή βλέπει τα ζητήματα, αλλά η τακτική δικαιοσύνη ήδη έχει επιληφθεί και κάνει τις απαραίτητες ενέργειες», επεσήνανε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή