Ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την περαίωση

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 18:50
A- A A+

Ενστάσεις σχετικά με το μέτρο της περαίωσης διατύπωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, στην οποία παρευρισκόταν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, αμφιβολίες ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου της περαίωσης, αλλά και για την πορεία των δημοσίων εσόδων για το 2012, διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Νάσος Αλευράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει επικοινωνιακά από το μέτρο της περαίωσης και πρόσθεσε ότι από την στιγμή που προκρίθηκε η περαίωση θα έπρεπε να προχωρήσει ξεχωριστά για τον κάθε φορολογούμενο.

Απαράδεκτη έκρινε την περαίωση ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης, σημειώνοντας πως «όταν λέμε ότι είναι «η τελευταία φορά» πρέπει και να είναι έτσι». Πρότεινε μάλιστα την εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία όταν συλλαμβάνεται κάποιος να φοροδιαφεύγει στο εξής θα πρέπει κατ’ αρχήν να του επιβάλλεται μεγάλο πρόστιμο και αν δεν συμμορφωθεί να κλείνει η επιχείρησή του.

Τέλος, ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις για τα εικονικά τιμολόγια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή