Εκκληση Σαμαρά για πανστρατιά και μήνυμα κατά της εσωστρέφειας

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 19:18
UPD:30/09/2010 12:42

«Σας καλώ όλους σε πανστρατιά. Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή» είπε απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

A- A A+

Σε πανστρατιά κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Παράλληλα προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εσωστρέφειας.

Απευθυνόμενος στα στελέχη κατά τη διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, που λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σας καλώ όλους σε πανστρατιά. Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή».

Εμφανίστηκε επίσης βέβαιοως πως «μετά τη ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα αλλάζει. Το μήνυμα της ΝΔ γίνεται κατανοητό. Ο λαός πείθεται, η ΝΔ και οι προτάσεις της αποτελούν το βασικό φορέα ελπίδας».

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωτερικό τη ΝΔ, ζήτησε από τα στελέχη του συσπείρωση, ενότητα, εξωστρέφεια, γιατί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, την ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας, όταν κόβονται συντάξεις και μισθοί, μαγαζιά κατεβάζουν τα ρολά, η ανεργία ανεβαίνει στα ύψη, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια, εν ολίγοις στην πιο κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων 50 ετών, που ο λαός μάς θέλει δίπλα του, είμαι αποφασισμένος να μην επιτρέψω ούτε κουβέντες στους παραδιαδρόμους, ούτε κουτσομπολιά, πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων.

«Οποιος θελήσει να προσφέρει όπλα στον αντίπαλο να αναλάβει τις ευθύνες του» προειδοποίησε.

Ακολούθως υποστήριξε ότι αυτές οι εκλογές «είναι οι πρώτες που γίνονται στο μάτι του κυκλώνα, η ΝΔ έχει καταρτίσει τις προγραμματικές της προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, έχει προτείνει συγκεκριμένα, άμεσα εφαρμόσιμα, κοστολογημένα, αποτελεσματικά μέτρα».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως το μόνο όπλο της είναι η διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ. «Ομως τώρα πια εμείς βάζουμε την πολιτική ατζέντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και έκλεισε λέγοντας ότι ο αγώνας δεν είναι παραταξιακός, αφορά το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Στη συνεδρίαση, όπου ο κ. Σαμαράς έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις του προεκλογικού αγώνα, συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και οι βουλευτές που έχουν αναλάβει ρόλο συντονιστικό στις περιφέρειες.

Απουσίαζε μόνο ο αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας, ο οποίος βρισκόταν στην Ευρώπη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Σε δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της εκτελεστικής γραμματείας και των βουλευτών συνδέσμων για την ενίσχυση του αγώνα των υποψηφίων τους οποίους στηρίζει η ΝΔ στην περιφέρεια και στους νέους δήμους.

Επικεφαλής τίθεται ο πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς, οι δύο αντιπρόεδροι κ. Δήμας και κ. Αβραμόπουλος, οι γενικοί γραμματείς του κόμματος και της Κ.Ο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, το σύνολο των βουλευτών, τα μέλη της πολιτικής επιτροπής «έτσι ώστε να φτάσουμε σε κάθε σημείο της χώρας μας».

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. «Όλοι μαζί να μεταδώσουμε το μήνυμα της ελπίδας, να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των υποψηφίων τους οποίους στηρίζουμε, τους υποψηφίους περιφερειάρχες, τους υποψηφίους δημάρχους στους νέους δήμους οι οποίοι ιδρύθηκαν με το σχέδιο Καλλικράτης».

Το πρόγραμμα των περιοδειών στελεχών της ΝΔ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκινήσει τις περιοδείες του από τους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας την προσεχή Παρασκευή, ενώ μέχρι τις εκλογές θα επισκεφτεί τη Φθιώτιδα, την Πάτρα, το Αγρίνιο, την Κέρκυρα, την Τρίπολη, την Ημαθία, την Κρήτη, την Ήπειρο, την Κόρινθο, τη Θεσσαλία, τη Χίο και τη Μεσσηνία. Παράλληλα, θα περιοδεύσει, κατά το διάστημα αυτό, σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί κατά το αντίστοιχο διάστημα τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Θήβα, τον Πύργο, τη Ζάκυνθο, την Καρδίτσα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Καβάλα και την Ξάνθη.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας θα επισκεφθεί την Πρέβεζα, τη Χαλκίδα, το Μεσολόγγι, την Πάτρα, την Κεφαλονιά, τη Σύρο, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη.

Και οι δύο Αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα θα περιοδεύσουν σε περιοχές της Αττικής.

Ο Εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, θα επισκεφθεί τη Λάρισα, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και το Κιλκίς.

Ο Γραμματέας του Κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, τα Γιαννιτσά, το Ρέθυμνο και τη Λαμία.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας θα επισκεφθεί το ¶ργος, το Αίγιο, την ¶μφισσα, τον Αγ. Νικόλαο και τα Τρίκαλα.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα, την Ξάνθη, τη Λειβαδιά και τη Χίο.

Αναλυτικό πρόγραμμα Περιοδειών, έχει καταρτιστεί και για όλα τα Κοινοβουλευτικά στελέχη του Κόμματος, τα οποία -επικεφαλής κλιμακίων- μαζί με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τους Γραμματείς του κόμματος κ.λπ. θα επισκεφθούν ολόκληρη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή