Champions League: Νικητές ξανά τα φαβορί

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 01:05
UPD:01:10
A- A A+

Οι «μεγάλοι» ήταν και πάλι σοβαροί και έτσι οι εκπλήξεις, πλην της ισοπαλίας της Μπαρτσελόνα, πήραν απουσία από το δεύτερο πιάτο της αγωνιστικής. Πάρτι του Ετό στο Μιλάνο, απόδραση της Μάντσεστερ από το «Μεστάγια», ενώ αξιοσημείωτο γεγονός είναι και τα τρία πέναλτι στο Τότεναμ-Τβέντε.

1ος Όμιλος: Πάρτι Ετό στο Μιλάνο

Τα φαβορί επικράτησαν στη δεύτερη αγωνιστική στον 1ο όμιλο του Champions League, με την Ιντερ να συντρίβει τη Βέρντερ Βρέμης 4-0 στο «Μεάτσα» και την Τότεναμ να επικρατεί της Τβέντε 4-1.

Καθάρισε από το 36'

Με τον Σαμουέλ Ετό να κάνει... όργια στο πρώτο ημίχρονο, η Ιντερ καθάρισε με χαρακτηριστική άνεση τη Βέρντερ Βρέμης των πολλών απουσιών, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς σε δύο ματς και βρέθηκε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου. Ο Καμερουνέζος με κοντινό πλάσε άνοιξε στο 21' το σκορ μετά από λάθος της γερμανικής άμυνας (1-0), ενώ ο ίδιος έξι λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 ύστερα από εξαιρετικό κοντρόλ και σουτ στην κίνηση. Στο 34' ήρθε η σειρά του Γουέσλεϊ Σνάιντερ να δείξει ότι εκτός από... κύριος είναι και killer, καθώς με υπέροχο σκάψιμο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βίζε για το 3-0. Στην επανάληψη οι Νερατζούρι έριξαν ταχύτητα, όμως ο Ετό στο 81' ολοκλήρωσε τη δουλειά. Ο 29χρονος επιθετικός πρόλαβε στην έξοδο τον Βίζε και με πλασέ στην κενή εστία έκανε χατ τρικ, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 4-0 και φτάνοντας τα τέσσερα γκολ σε δύο ματς στη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις

Ιντερ (Ράφα Μπενίτεθ): Σέζαρ (46' Καστελάτσι), Μαϊκόν, Λούσιο (62' Σαντόν), Κόρδομπα, Κίβου, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς (80' Ομπί), Σνάιντερ, Κουτίνιο, Ετό, Μπιαμπάνι.

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Μπαγκφρέντε, Μερτεζάκερ, Προντλ, Σιλβέστρ, Μπορόφσκι (46' Πασάνεν), Μαρίν (63' Χαντ), Γιένσεν, Ουέσλεϊ, Αλμέιδα (78' Βάγκνερ), Αρναούτοβιτς.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Ιμπάνεθ (Ισπανία)

Ξεκίνημα φωτιά στην επανάληψη

Μπορεί η Τβέντε να άντεξε να κρατήσει το «μηδέν» για ένα ημίχρονο κόντρα στην Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», όμως αυτό δεν συνέβη και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 41' ο Φαν ντερ Φάαρτ είδε τον Μιχαΐλοφ να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε, όμως στο 49' ο Ολλανδός πήρε την εκδίκησή του με ωραίο γυριστό (1-0). Στο 52' οι Αγγλοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Παβλιουτσένκο εύστοχα για το 2-0, σκορ το οποίο δεν διατηρήθηκε για πολύ καθώς ο Τσάντλι τέσσερα λεπτά μετά μείωσε σε 2-1 για την Τβέντε. Στο 61' οι Ολλανδοί απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Φαν ντερ Φάαρτ με δεύτερη κίτρινη, όμως λίγο μετά βρέθηκαν να χάνουν ξανά με δύο γκολ. Η Τότεναμ πήρε και τρίτο πέναλτι (!) και στο 64' ο Παβλιουτσένκο ευστόχησε ξανά από τα έντεκα βήματα, γράφοντας το 3-1, ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Γκάρεθ Μπέιλ στο 85'. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στον όμιλο για την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, που την πρώτη αγωνιστική είχε πάρει 2-2 στη Γερμανία από τη Βέρντερ.

Οι συνθέσεις

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Χάτον, Κινγκ, Μπασόνγκ, Ασού Εκοτό, Μόντριτς (82' Λένον), Χάντλστοουν, Μπέιλ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Παβλιουτσένκο (89' Κιν), Κράουτς (66' Τζίνας).

Τβέντε (Μισέλ Πρεντόμ): Μιχαΐλοφ, Ροζάλες, Βίσγκερχοφ, Ντάγκλας, Κούιπερ, Μπράμα, Λαντζάατ (69' Ντε Γιόνγκ), Γιάνσεν, Ρούις, Γιάνκο, Μπαϊράμι (28' Τσαντλί).

2ος Όμιλος: Νίκες ψυχολογίας για Λιόν, Σάλκε

Λιόν και Σάλκε πέτυχαν μεγάλες νίκες απέναντι σε Χάποελ Τελ Αβίβ και Μπενφίκα αντίστοιχα, οι οποίες αποτελούν το καλύτερο «τονωτικό» για τις δύο ομάδες, μετά το άσχημο ξεκίνημα στα εθνικά τους πρωταθλήματα.

Ο Κλοντ Πιέλ μπορεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, όμως έχει φτιάξει μία ομάδα που στην Ευρώπη ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, ενώ στη Γαλλία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Έτσι, και σήμερα, οι «Λυονέ» έπαιξαν όσο χρειάστηκε στο Ισραήλ και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες και βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου, χωρίς και πάλι να εντυπωσιάσουν.

Το σκορ άνοιξε στο 8' ο Μπάστος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μπριάν σε μαρκάρισμα του Μπαντιέρ. Ο Βραζιλιάνος άσος έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ήταν από τους μεγάλους διακριθέντες της ομάδας του και με ένα εκπληκτικό γκολ στο 36' πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και προσωπικό του, όταν έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής.

Η Χαποέλ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ στο 79' με πέναλτι που εκτέλεσε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Βίνσεντ Ενιγιάμα(!). Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Ντάγκλας Ντα Σίλβα σε μαρκάρισμα από τον Λόβρεν.

Η Λιόν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα σε όλη τη διάρκειά του, κράτησε με άνεση το προβάδισμα, ενώ κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όταν οι Ισραηλινοί είχαν βγει όλοι μπροστά και ο Πιάνιτς με πλασέ έκλεισε το σκορ.

Χαποέλ Τελ Αβίβ (Έλι Γκούντμαν): Ενγιάμα, Μπόνταρβ, Ντα Σίλβα, Μπαντιέρ, Μπεν-Νταγιάν, Ρόκι (59' Σίβον), Γιαντίν, Βερμούτ, Ζάχαβι (59' Αμπούτμπουλ), Σαχάρ (76' Ταμούζ), Σέτστερ.

Λυόν (Κλοντ Πιέλ): Λιορίς, Σισοκό, Ντιακατέ, Λόβρεν, Ρεβεγιέρ, Μπάστος (89' Γκοναλόν), Σέλστρεμ, Τουλαλάν, Γκουρκίφ (77' Πιάνιτς), Γκομίς (63' Πιέ), Μπριάν

Η Σάλκε πήρε την πρώτη της νίκη στον όμιλο απέναντι στην Μπενφίκα και τα χαμόγελα έκαναν μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις τους για φέτος στις εξέδρες του Γκελζενκίρχεν. Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη βασική ενδεκάδα σε ρόλο και πάλι αμυντικού μέσου, η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ πήρε μεγάλη νίκη με καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο μέρος οι Πορτογάλοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι, όμως αποδείχτηκαν φλύαροι, με τη Σάλκε να απειλεί προς το τέλος του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα χωρίς τέρματα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν για να κερδίσουν.

Πίεσαν και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 73' με ωραίο διαγώνιο σουτ του Φαρφάν μέσα από την περιοχή, ενώ στο 85' ο Ραούλ έκλεψε την μπάλα, έκανε την κούρσα και τελικά ο Χούντελαρ με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 και εδραίωσε το προβάδισμα της ομάδας του.

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Ουτσίντα (58' Σαρπάι), Μέτζελντερ, Σμιτζ, Ματίπ, Παπαδόπουλος, Φαρφάν, Ράκιτιτς (66' Τζόουνς), Χουράδο (78' Κλούγκε), Ραούλ, Χούντελαρ

Μπενφίκα (Ζορζ Ζεσούς): Ρομπέρτο, Κοεντράο, Λουιζάο, Νταβίντ Λουίζ, Μάξι Περέιρα, Σέσαρ Πεϊσότο, Χάβι Γκαρσία, Κάρλος Μάρτινς, Γκαϊτάν (46' Σάλβιο), Καρντόσο (71' Κάρντετς), Σαβιόλα (63' Αϊμάρ)

3ος Όμιλος: Απόδραση από το «Μεστάγια»!

Το γκολ του Τσικαρίτο πέντε λεπτά πριν το τέλος έδωσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Βαλένθια στο «Μεστάγια»! Με το ίδιο σκορ κέρδισε η Ρέιντζερς την Μπούρσασπορ.

Βαλένθια-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (85' Τσικαρίτο)

Το 0-0 μέχρι το 85ο λεπτό σφράγισε ένα ισορροπημένο παιχνίδι στο «Μεστάγια», με τη Βαλένθια να μην έχει ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρει και να δείχνει ικανοποιημένη από την ισοπαλία. Ο Φέργκιουσον, από τη μεριά του, έδειχνε και αυτός προτίμηση προς μια «σίγουρη» ισοπαλία∙ όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να δώσει μεγαλύτερη φρεσκάδα στην επίθεσή του βάζοντας τον Τσικαρίτο και στη συνέχεια τον Μακέντα. Ο στόχος του ήταν να πιέσει την άμυνα των Ισπανών και να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος, χωρίς όμως η υπόλοιπη Γιουνάιτεντ να ρισκάρει πολύ. Τελικά, ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας δικαιώθηκε! Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Μακέντα, ο Ιταλός βρήκε τον Τσικαρίτο και ο Μεξικάνος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0! Αποτέλεσμα το οποίο «ισορρόπησε» την κατάσταση μετά τη «λευκή ισοπαλία» στην πρεμιέρα με τη Ρέιντζερς και έτσι η Γιουνάιτεντ πάτησε στην κορυφή, έστω και χωρίς τον Ρούνεϊ!

Οι συνθέσεις:

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Σάντσες, Μαντούρο, Ναβάρο, Αλμπέλδα (86' Τοπάλ), Ντομίνγκεζ (59' Αντουρίθ), Σολδάδο, Μάτα, Πάβλο Ερνάντες, Ματιέ, Κιγκέλ, Κόστα (75' Μανουέλ Φερνάντες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Φέρντιναντ, ¶ντερσον (77΄ Τσικαρίτο), Μπερμπάτοφ (85' Μακέντα), Παρκ, Βίντιτς, Κάρικ, Νάνι, Ράφαελ, Φλέτσερ

Ρέιντζερς-Μπούρσασπορ 1-0 (18' Νέισμιθ)

Ιδανική η αρχή για τη Ρέιντζερς στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μετά το 0-0 στο Μάντσεστερ, οι Σκωτσέζοι επικράτησαν με 1-0 της Μπούρσασπορ στο «¶ιμπροξ» και έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έκλεισαν την πρωταθλήτρια Τουρκίας στα καρέ της και μόλις στο 18' κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Μπρόουντφουτ βρήκε με κεφαλιά τον Νέισμιθ και ο τελευταίος με προβολή πρόλαβε τον Ιβάνκοφ και έγραψε το 1-0. Οι Τούρκοι άρχισαν σταδιακά να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, «πάτησαν» στην περιοχή της Ρέιντζερς, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο τους γκολ σε Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι έμειναν χωρίς βαθμό ύστερα από δύο αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις:

Ρέιντζερς (Ουόλτερ Σμιθ): ΜακΓκρέγκορ, Γουέιρ, Μπρόουντφουτ, Πάπατς, ΜακΚάλοχ, Εντού, Ντέιβις, Μίλερ (87' Λάφερτι), Νέισμιθ, Γουίτεικερ, Μπουγκχέρα

Μπούρσασπορ (Ερτουγκρούλ Σαλάμ): Ιβάνκοφ, Βέντερσον, Ερντογάν, Γιλντιρίμ (72' Μπαχαντίρ), Σεν, Σβένσον,, Μπατάλα (72' Νούνιεζ), Ίπεκ, Ταντογάν, Έργκιτς (39' Ινσούα), Στεπάνοφ

4ος Όμιλος: Ισόπαλες Ρούμπιν-Μπαρτσελόνα

Αποτέλεσμα που ούτε ευνοεί ούτε χαλάει τα σχέδια του Παναθηναϊκού, προέκυψε στην αναμέτρηση του Καζάν, καθώς η Ρούμπιν «κράτησε» την Μπαρτσελόνα στο 1-1 στη 2η αγωνιστική του Champions League.

Αν και η Ρούμπιν ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να πιέσει, η Μπαρτσελόνα μετά το δεκάλεπτο πήρε τα ηνία του ματς και στο 13' βρέθηκε μία ανάσα από το 0-1. Μετά από πάσα του Βίγια, ο Πέδρο τσίμπησε την μπάλα με το αριστερό σε τετ α τετ και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Ριζικόφ! Μετά το δυναμικό μπάσιμο των Μπλαουγκράνα σε ένα πρώτο μέρος που έγινε υπό βροχή, οι Ρώσοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να καθίσουν πίσω και να περιμένουν. Δεκατρία λεπτά μετά τη φάση του 13', η ομάδα του Γκουαρντιόλα πλησίασε ξανά στο γκολ, με τον Βίγια πιάνει καλό αριστερό σουτ και την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Τελικά οι Ρώσοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 29' ο Ντάνι Αλβες ανέτρεψε καθάρα τον Καλεσίν μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι, Κιουνέιτ Τσακίρ, έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Νομπόα - παρά την καλή προσπάθεια του Βαλντές- για το 1-0. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι Καταλανοί βρέθηκαν κοντά στο 1-1, όμως μετά τη βαθιά μπαλιά του Πικέ, ο Βίγια έκανε κεφαλιά-πάσα στον Πέδρο, ο οποίος από κοντά με το αριστερό πλάσαρε άουτ!

Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα πίεσε ακόμα περισσότερο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60' με πέναλτι το οποίο κέρδισε περισσότερο με το όνομά της και όχι με την ανατροπή (;) του Ινιέστα από τον Σαλουκβάτζε. Στο 60' ο Νταβίντ Βίγια εκτέλεσε, με τον Ριζικόφ να βρίσκει καλά την μπάλα αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει το 1-1. Μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά, Πέδρο και Βίγια έχασαν ευκαιρίες για το 1-2 με κοντινά πλάσε, ενώ στο 75', ο Μέσι, που μπήκε αλλαγή με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ. Παρά την υπεροχή της η Μπαρτσελόνα από μία πλευρά μπορεί να νιώσει ικανοποίηση και όχι απογοήτευση για το τελικό 1-1, καθώς στο 87' ο Ομπαφέμι Μάρτινς είχε δοκάρι με σκαστή κεφαλιά από το ένα μέτρο έπειτα από σέντρα από αριστερά.

Η Ρούμπιν πήρε τον πρώτο της βαθμό στον 4o όμιλο στον οποίο συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός, ενώ η Μπαρτσελόνα έφτασε τους τέσσερις και «κάθεται» στην πρώτη θέση του γκρουπ. Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι η ρωσική ομάδα είχε αντιμετωπίσει τους Μπλαουγκράνα στη φάση των ομίλων και είχε κερδίσει στο «Καμπ Νου» με 2-1 και στην έδρα της είχε πάρει 0-0. Αυτή είναι η τρίτη αναμέτρηση στην οποία η Ρούμπιν δεν χάνει από τους Καταλανούς.

Οι συνθέσεις

Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπερντίγιεφ): Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Σαλουκβάτζε, Μουράφσκι, Νομπόα (88'Νάτσο), Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ (64' Μάρτινς), Κορνιλένκο (62' Σιμπάγια).

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλδές, Πικέ, Πουγιόλ, Μάξουελ, Αλβες, Μασεράνο (61' Μέσι), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια (86' Μπόγιαν).

Διαιτητής: Κιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις