Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 10:01
UPD:12:58
A- A A+

* Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών η σημερινή.

* Ψηφίζεται σήμερα από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

* Aπό σήμερα 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου οφείλουν να παρουσιαστούν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι καθηγητές που προσελήφθησαν για το σχολικό έτος 2010-2011, ήτοι: 46 φιλόλογοι Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), 40 μαθηματικοί ΕΑΕ, επτά φυσικοί ΕΑΕ, τρεις χημικοί ΕΑΕ, δύο βιολόγοι ΕΑΕ και ένας γεωλόγος ΕΑΕ, στο πλαίσιο των Πράξεων "Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους ¶ξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση". Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr

* Αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 6 Οκτωβρίου από την Olympic Air οι νέες προσφορές με ναύλους 15 και 34 ευρώ για επιλεγμένα δρομολόγια στο εσωτερικό και το εξωτερικό αντιστοίχως. Ειδικότερα για τα δρομολόγια Αθήνα-Ηράκλειο, Αθήνα- Μυτιλήνη και Αθήνα-Σάμος ο ναύλος ανέρχεται σε 15 ευρώ και διπλασιάζεται για ταξίδια μετ' επιστροφής. Το τέλος εξυπηρέτησης μέσω του Call Center και των σημείων πώλησης της Olympic Air ανέρχεται σε 10 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη χρέωση για αγορά του εισιτηρίου από το website της Olympic Air, www.olympicair.com, ανέρχεται σε 4 ευρώ. Για τα δρομολόγια Αθήνα-Βρυξέλλες, Αθήνα-Παρίσι και Αθήνα-Βιέννη o ναύλος ανέρχεται σε 34 ευρώ και διπλασιάζεται για ταξίδια μετ' επιστροφής. Το τέλος εξυπηρέτησης μέσω του Call Center και των σημείων πώλησης της Olympic Air ανέρχεται σε 15 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη χρέωση για αγορά του εισιτηρίου από το website της Olympic Air, www.olympicair.com, ανέρχεται σε 4 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο www.olympicair.com, στα τηλέφωνα 8018010101 (από σταθερό τηλέφωνο) και +302103550500 (από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό).

* Για σήμερα έχει οριστεί η δίκη των εργαζομένων στα καταστήματα Jumbo και κατά στελεχών του ΠΑΜΕ.

* Σήμερα στην Ηλιούπολη θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Ερανος.

* Στο Δημοτικό Σχολείο Ασημίου του Δήμου Κόφινα θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Η επίσκεψη αυτή στοχεύει στη διάγνωση, την πρόληψη και την προστασία της στοματικής υγείας των μικρών μαθητών της Α' και Β' Τάξης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Ηρακλείου στο τηλέφωνο 2813400375

* Φθάνουν σήμερα στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) στο Μικρολίμανο τα 26 συμμετέχοντα σκάφη 10 μέτρων με πλήρωμα ενός και μοναδικού ατόμου και τα συνοδικά σκάφη που λαμβάνουν μέρος στη μεγάλη ιστιοδρομία «Cap Istanbul», που διοργανώνεται από τη Γαλλική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ξεκινά από το γαλλικό λιμάνι Hyeres / TPM και τερματίζει στην Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά. Τα σκάφη θα παραμείνουν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

* Αρχίζει σήμερα στη Στοά Σπύρου Μίλιου μία πρωτότυπη ομαδική θεματική έκθεση με τίτλο: «Αrt and the City». Διοργάνωση: PICAR, μέλος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και CITY LINK. Διάρκεια έως 10 Οκτωβρίου. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 2/10.

* Αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin.

* Το Βερολίνο επισκέπτεται σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό της, Τόμας Ράχελ, πολιτειακούς παράγοντες. Η υφυπουργός θα επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Σχολείο και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

* Στις 8 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στον Οίκο του Ναύτου.

* Στις 9 π.μ. στη αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, η κήρυξη της έναρξης εργασιών του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου, που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (ΔΣΠ). Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης. Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί και δικηγόροι από όλη την Ευρώπη θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν το ναυτεργατικό δίκαιο.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο στην Αγία Βαρβάρα θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813400374 - 375 ή στο τηλέφωνο 6938332355, υπεύθυνη η κ. Κριτσωτάκη.

* Στις 10 π.μ. στο Β' εργοστάσιο της ΒΙΑΝΕΞ (15ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη), ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση εργαζομένων στην εταιρεία.

* Στις 10 π.μ. στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, οι εξετάσεις για την ειδική άδεια οδήγησης Ταξί.

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΠΕΝ (Μπουμπουλίνας 21) ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη σε σύσκεψη ναυτεργατών.

* Στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, επίσημη δοξολογία στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, θα ακολουθήσει ομιλία του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 11 π.μ. στο Γ' εργοστάσιο της ΒΙΑΝΕΞ (16ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη), ομικλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα σε συγκέντρωση εργαζομένων στην εταιρεία.

* Στις 11 π.μ. στο μνημείο εθνικών ευεργετών εντός της ΔΕΘ (Νότια Πύλη-ΧΑΝΘ-Μπροστά από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τένχης) κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.

* Στις 11 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου η νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη θα υπογράψει εργολαβική σύμβαση για το έργο: «Αναβάθμιση-ανακατασκευή και στατική ενίσχυση στο 1o Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο)» προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

* Στις 11 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα, τέλεση δοξολογίας για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης Εθνικών Ευεργετών, διοργανώνει η Νομαρχία.

* Στις 11:15 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κρήτης, Δημήτρη Γιαννουλάκη, στη νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη.

* Στις 11:30 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης, συνέντευξη Τύπου με θέμα: "5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής και Σύγχρονης Κεραμικής". Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθούν στην πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών (δίπλα στο ΔΕΚΚ).

* Στις 11:30 π.μ. στο Ηρώον πεσόντων της Πρέβεζας κατάθεση στεφάνων στο πλαίδιο του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης Εθνικών Ευεργετών.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η ορκωμοσία του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, του Γιώργου Πεταλωτή, ως υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Ελπίδας Τσουρή, ως υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) - Πλ. Μοριχόβου 1, στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση εργασίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου με την ανεξάρτητη βουλευτή, Ντόρα Μπακογιάννη.

* Στη 1:30 μ.μ. στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ομιλία του υπουργού, Γιάννη Διαμαντίδη και της υφυπουργού, Ελπίδας Τσουρή.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Διοίκησης-Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

Ανακοινώσεις 1. Εγκριση διενέργειας επαναληπτικής δημοπρασίας για τη συμπληρωματική μίσθωση ακινήτου, για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών, 2. Εγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου, για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου Γουβών, 3. Εγκριση διενέργειας επαναληπτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου, για τη συμπληρωματική στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Γουβών, 4. Εγκριση διενέργειας επαναληπτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου, για τη συμπληρωματική στέγαση του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, 5. Αποδοχή αίτησης για εξάμηνη πρακτική άσκηση στις Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου του Ανδρονίδη Αναστασίου του Ελευθερίου, σπουδαστή του ΤΕΙ Κρήτης, Σχολή Σ.Τ.Ε.Φ.- Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων.

* Στις 2 μ.μ. ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, και η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή θα συναντηθούν με διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες.

* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Απασχόλησης του κόμματος.

* Στις 3 μ.μ. από το Β' Νεκροταφείο Αθηνών, η κηδεία τυ Ιωάννη Θ. Παπαϊωάννου, πρώην προέδρου της Πανελλήνιας Ενωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημόσιων Εργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) και επίτιμου προέδρου της Ομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Κατασκευαστικής Βιομηχανίας (FIEC).

* Στις 5 μ.μ. στο νέο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με τίτλο: "Σκηνική πράξη στο μεταπολεμικό θέατρο: συνέχειες και ρήξεις", θα κηρύξει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. Το συνέδριο που θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. και είναι αφιερωμένο σ' έναν από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες του, τον ομότιμο καθηγητή Νικηφόρο Παπανδρέου. Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοιχτές για το κοινό.

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα ΕΒΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα Επιστημόνων του κόμματος (συνάντηση της Ομάδας Εκλογικού Αγώνα των Φαρμακοποιών).

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη της Κοινωνίας της Πληροφορικής και του Πολίτη.

* Στις 6 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα) δημοπρασία σπάνιων βιβλίων από το περιοδικό «Βιβλιοφιλία».

* Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στα γραφεία του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου και συνάντηση με το διοικητικό του συμβούλιο.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Δίου-Ολύμπου και ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Taf (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) εγκαινιάζεται η έκθεση «Αναπνοές-Breaths». Διάρκεια έως 30 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή