Γ. Βουλγαράκης: Με καλύπτει η επιστολή Κ. Καραμανλή

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 19:25
A- A A+

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Βατοπεδίου κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης.

Όπως έγινε γνωστό, ερωτηθείς από βουλευτές για την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι τον καλύπτει πλήρως.

Κληθείς να σχολιάσει όσα φέρεται να είπε στην κατάθεση της στην Επιτροπή η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη, ότι «κάποιοι από την κυβέρνηση Καραμανλή δεν φοράνε παντελόνια και δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους για την υπόθεση του Βατοπεδίου», απάντησε: «Αυτά που είπε η σύζυγος μου τα λέει καιρό τώρα. Ο καθένας έχει τον τρόπο του να εκφράζεται».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με την υπόθεση ανταλλαγών εκτάσεων στην Ουρανούπολη προς τη Μονή ανέφερε ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα ως υπουργός.

«Δεν έχω καμία σχέση με το θέμα. Το απέδειξα με ότι έγγραφο είχα στην διάθεση μου. Με ενδιαφέρει το ποινικό κομμάτι και σε αυτό απάντησα, και όχι στο πολιτικό» επεσήμανε.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν είναι τελικά σκάνδαλο το Βατοπέδι, δήλωσε ότι «αν αποδειχτεί ότι η σύμβαση ήταν ετεροβαρής και υπήρξε ζημιά του Δημοσίου και ροή πολιτικού χρήματος, τότε είναι σκάνδαλο».

Εξέφρασε ακόμη τη διαφωνία του με τη στάση της ΝΔ στα θέματα των Εξεταστικών Επιτροπών, σημειώνοντας πως «έπρεπε να τα έχει κάνει λαμπόγυαλο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή