Europa League: ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 23:57
UPD:01/10/2010 00:30

A- A A+

Ένας καθόλου καλός μήνας για τον ΠΑΟΚ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο δικέφαλος επικράτησε με 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα, αποτέλεσμα που του έφερε στην κορυφή του ομίλου του στο Europa League.

Το γκολ του Βλάνταν Ίβιτς με προβολή στο 56ο λεπτό ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι αν και δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, παρόλα αυτά είχαν τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Το μόνο αρνητικό για τον δικέφαλο είναι πως και οι τρεις αλλαγές που έκανε ο Παύλος Δερμιτζάκης ήταν αναγκαστικές και σίγουρα αύριο ο Έλληνας τεχνικός θα περιμένει με ανυπομονησία να μάθει ποια είναι η κατάσταση των Μπουσαϊντί, Τσιρίλι και Ελ Ζαρ.

Με τον κόσμο να έχει γεμίσει ασφυκτικά την Τούμπα από τα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως και από τις δυο πλευρές οι καλές ενέργειες ήταν ελάχιστες. Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο σουτ από πλευρά γηπεδούχων έγινε στο 22ο λεπτό από τον Βιεϊρίνια με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Στη συνέχεια ο Τσιρίλο και Μουσλίμοβιτς, ο οποίος επέστρεψε μετά από αρκετό διάστημα στην 11αδα του ΠΑΟΚ, είχαν μια δυο καλές στιγμές, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Κελάβα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ντιναμό να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 54' με φάουλ του δαιμόνιου Σαμίρ, που κόντραρε και στον Μουσλίμοβιτς και πέρασε λίγο άουτ, όμως δυο λεπτά αργότερα ο δικέφαλος έφτασε στο γκολ.

Σε ένα φάουλ του Γκαρσία ο Κοντρέρας προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά, αλλά δίχως αποτέλεσμα, μόνο που ο Ίβιτς καιροφυλακτούσε και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έχοντας πετύχει αυτό που έψαχνε ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παγώσει το ρυθμό του παιχνιδιού, δίνοντας χώρο στη Ντιναμό. Οι δυο ακόμα αναγκαστικές αλλαγές (ο Μπουσαϊντί είχε αποχωρήσει στο πρώτο μέρος) δυσκόλεψαν τα σχέδια του Δερμιτζάκη, όμως οι Κροάτες δεν φαίνονταν ικανοί να κάνουν τη ζημιά και έτσι στο τέλος οι φίλοι του δικεφάλου με το δίκιο τους πανηγύρισαν έξαλα τη νίκη της ομάδας τους.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (16' Σακελλαρίου), Κοντρέρας, Τσιρίλο (63' Ζουέλα), Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (80' Σαλπιγγίδης), Μουσλίμοβιτς

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς): Κελάβα, Λουίς Ιμπάνιες, Ετό (71' Τόμετσακ), Σαμίρ, Βρσάλκο, Ματίας Τσάγκο, Μπαντέλι, Μπίστσαν, Τονέλ, Κουφρέ, Ρουκάβινα (83' Μπετσιράι)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις