Πακιστάν: Επίθεση σε βυτιοφόρα με προμήθειες του ΝΑΤΟ

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 06:56
REUTERS/ATHAR HUSSAIN

A- A A+

Στις φλόγες τυλίχθηκαν βυτιοφόρα στο πακιστανικό έδαφος, τα οποία μετέφεραν προμήθειες στους άνδρες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από τις πακιστανικές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των πακιστανικών αρχών ότι ελικόπτερα του ΝΑΤΟ, που είχαν απογειωθεί από το Αφγανιστάν, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τρεις Πακιστανούς στρατιώτες. Αντιδρώντας στην επίθεση αυτή οι πακιστανικές αρχές απέκλεισαν χθες κεντρική οδική αρτηρία που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν εφόδια στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

"Οι δράστες της επίθεσης άνοιξαν πυρ με ελαφρά όπλα εναντίον των βυτιοφόρων και διέφυγαν. Δεν τραυματίστηκε κανένας", δήλωσε αξιωματούχος της παραστρατιωτικής δύναμης Ρέιντζερς, στην πόλη Σικαρπουρ, όπου έγινε η επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχοι οι δράστες ήταν περίπου 10 και επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή 25-30 βυτιοφόρων, σήμερα τα ξημερώματα. Τα βυτιοφόρα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και καταβάλονται προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή