Σούπερ Λίγκα: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο ντέρμπι της Τούμπας

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 14:22
A- A A+

¶κρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και ¶ρη στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά και η εξόρμηση του Παναθηναϊκού στην Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη.

Την αυλαία ανοίγουν δυο παιχνίδια το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο ένα ο φιλόδοξος φέτος Αστέρας Τρίπολης θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον αγχωμένο στο ξεκίνημα της σεζόν Ατρόμητο (17:15, NOVA).

Στο άλλο ματς, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στον συνονόματό του Ολυμπιακό Βόλου στο «Γ. Καραϊσκάκης» (17:15, ΝΕΤ). Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από σχεδόν εννέα μήνες και εκεί θέλουν να διατηρηθούν πάση θυσίας, έστω και αν γνωρίζουν πως οι νεοφώτιστοι Βολιώτες θα τα δώσουν όλα για να συνεχίσουν τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Λίγο αργότερα στην Καβάλα, η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Πανιώνιο (19:30, NOVA). Οι γηπεδούχοι μετρούν δυο σερί θετικά αποτελέσματα με Παναθηναϊκό και Ηρακλή και θα προσπαθήσουν να διευρύνουν το ρεκόρ τους, την ώρα που οι «κυανέρυθροι» θέλουν το τρίποντο για να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Την Κυριακή, πρώτο παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό μεταξύ της νεοφώτιστης Κέρκυρας και του Ηρακλή στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (16:00, NOVA), δυο ομάδων που επίσης έχουν ξεκινήσει ιδιαίτερα δυνατά στη σεζόν.

Στην Κρήτη ο Εργοτέλης φιλοξενεί (18:15, NOVA) τον Παναθηναϊκό της τσακισμένης ψυχολογίας μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη την Τετάρτη για το Champions League. Για τον τεχνικό των «πρασίνων», Νίκο Νιόπλια, το παιχνίδι είναι πιθανόν η τελευταία του ευκαιρία για να μείνει στον πάγκο της ομάδας, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ουσιαστικά τον καταδικάζει.

Χωρίς ακόμα να έχει βρει τον αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ξάνθη (18:15, NOVA) και ελπίζει μόνο στη νίκη που θα της επιτρέψει να μείνει κοντά στην κορυφή. Με αναπτερωμένο το ηθικό μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και με τον Γιάννη Παράσχο για δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο τους οι Ακρίτες έρχονται στην Αθήνα για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Η μόνη ομάδα χωρίς βαθμό ακόμα στο πρωτάθλημα είναι ο Πανσερραϊκός. Οι νεοφώτιστοι ελπίζουν πως η μοίρα τους θα αλλάξει τώρα που έβγαλαν το πολύ δύσκολο κομμάτι του προγράμματός τους και περιμένουν την ΑΕΛ στην έδρα τους. Αν και οι Λαρισαίοι από την πλευρά τους θέλουν εξίσου το τρίποντο.

Τελευταίο παιχνίδι της ημέρας το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ¶ρη στην Τούμπα (20:30, NOVA). Καμία από τις δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει το ρυθμό της στις εγχώριες εμφανίσεις της, αλλά η νίκη φαντάζει το μόνο αποτέλεσμα στο μυαλό των δυο αντιπάλων, καθώς ήττα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν σημαίνει απώλεια μόνο τριών βαθμών, αλλά και ψυχολογικό τσαλάκωμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2010

• ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 17:15 NOVA

• ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 17:15 NET

• ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:30 NOVA

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2010

• ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ 16:00 NOVA

• A.E.K. - SKODA ΞΑΝΘΗ 18:15 NOVA

• ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 18:15 NOVA

• ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 18:15 NOVA

• Π.Α.Ο.Κ. – ΑΡΗΣ 20:30 NOVA

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις