Γ. Καρατζαφέρης: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς ανάπτυξη

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 15:23
A- A A+

Νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή το μνημόνιο, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη να εκτιμά ότι θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς –όπως είπε, «δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις μέχρι το 2013, με ανυπαρξία ανάπτυξης».

««Κακά τα ψέματα. Θα γίνει και αναδιαμόρφωση του χρέους. Δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις μέχρι το 2013, με ανυπαρξία ανάπτυξης», υπογράμμισε. «Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται ελεγχόμενη πτώχευση. Δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη, αλλά δεν βλέπω πως θα τα βγάλουμε πέρα. Εκτός αν αποφασίσουμε και συμφωνήσουμε ότι ο “κεχαγιάς” θα μείνει για πάντα στο κεφάλι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη συζήτηση επερώτησης 14 βουλευτών του ΛΑΟΣ για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με υπεύθυνη ηγεσία και εδώ που έχει βρεθεί, κάθε στιγμή και κάθε μέρα κρίνεται», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και απευθυνόμενος τον Γ. Καρατζαφέρη είπε: «Δεν είδα να αναφέρετε ότι υπάρχει μία παγκόσμια οικονομική κρίση, στην δίνη της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα».

«Αυτή η κυβέρνηση, χάρη στον πρωθυπουργό της με το προσωπικό του κύρος και τη συμβολή του, ήταν καθοριστική για την αναστροφή του κλίματος», πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι το επόμενο διήμερο μπορεί να αλλάξει το μέλλον της χώρας, να αλλάξει ο σφιχτός εναγκαλισμός με την τρόικα, καθώς υπάρχει «η διάθεση της Κίνας είναι να μπει γερά στην Ευρώπη, να μπει δυνατά στο ευρώ».

«Οι δικοί σας χειρισμοί θα αποδείξουν πόσο είστε διατεθειμένοι να αποδράσουμε, να πιάσουμε την μοναδική ίσως ευκαιρία της χώρας να βγει από το από το Μνημόνιο, όπου μας οδηγήσατε αναγκαστικά», σημείωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι χαιρετίζει την συγχώνευση των τραπεζών και μίλησε για «θετικό» ειδύλλιο μεταξύ του Τ.Τ και της Eurobank.

«Δεν μπορεί το κράτος να κάνει κοπτική - ραπτική στον τραπεζικό χάρτη. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε υγιές περιβάλλον», απάντησε ο κ. Ξυνίδης.

Εξάλλου, στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης είπε ότι το Μνημόνιο αποτελεί προϊόν κακοδαιμονίας για την ανάπτυξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή