Ομπάμα: Πιο κοντά στον ΠΟΕ η Ρωσία

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 23:15
A- A A+

Σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ένταξής της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου έχει σημειώσει η Ρωσία, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική συνομιλία με το Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον στις 24 Ιουνίου, οι δύο πρόεδροι όρισαν την 30ή Σεπτεμβρίου ως το τέλος της διορίας για τους Ρώσους και Αμερικανούς διαπραγματευτές προκειμένου να επιλύσουν τα διμερή ζητήματα που θα διευκόλυναν την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ.

«Η ρωσική κυβέρνηση έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει σημαντικά βήματα προκειμένου να ανταποκριθεί στις διμερείς δεσμεύσεις και να επιταχυνθούν οι πολυμερείς διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

Επικαλέστηκε μάλιστα την έγκριση νομοθεσίας, η οποία περιλαμβάνει αλλαγές στους νόμους που διέπουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ως βοηθητική της υπόθεσης της Ρωσίας.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Ρωσίας για να συμπληρώσει τα εναπομείναντα βήματα στις πολυμερείς διαπραγματεύσεις έτσι ώστε η Ρωσία να μπορέσει να ενταχθεί στον ΠΟΕ το ταχύτερο δυνατό», σημειώνεται στην ίδια δήλωση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης το ενδιαφέρον τους για την κοινοβουλευτική έγκριση και στις δύο χώρες της νέας συνθήκης START πριν από το τέλος του έτους και το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον τους για την περιφρόνηση που επιδεικνύει το Ιράν στις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Επιτάπητος τέθηκε ακόμη το επικείμενο δημοψήφισμα στο Σουδάν για την ανεξαρτησία του πετρελαιοπαραγωγού νότιου τμήματός του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή