Σούπερ Λίγκα: Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 1-4

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2010 20:11
UPD:20:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

A- A A+

Σπουδαία νίκη, κυρίως από ψυχολογικής απόψεως, πήρε ο Παναθηναϊκός στο Παγκρήτιο Στάδιο, καθώς επικράτησε με 4-1 του Εργοτέλη.

Μετά το στραπάτσο με την Κοπεγχάγη οι «πράσινοι» ήθελαν πάση θυσία, όχι μόνο τη νίκη με τους Κρητικούς, αλλά και μια καλή εμφάνιση που θα τους τόνονε το ηθικό, εν όψει και της δύσκολης συνέχειας που τους περιμένει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εν τέλει τα κατάφεραν και τα δύο, αφού και τους τρεις βαθμούς πήραν και με εντυπωσιακό σκορ.

Ο συνήθης ύποπτος Τζιμπρίλ Σισέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Νίκου Νιόπλιας, πετυχαίνοντας δυο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και σφραγίζοντας νωρίς την επικράτηση της ομάδας του.

Ο Νίκος Σπυρόπουλος άνοιξε το σκορ στο 34' λεπτό με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Κατσουράνη, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γάλλος φορ. Αρχικά στο 39' μετά από μπαλιά ξανά του Κατσουράνη μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ έγραψε το 2-0 και στο 44΄ με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Δασκαλάκη.

Ο απογοητευτικός Εργοτέλης του πρώτου μέρους έδειξε καλύτερο πρόσωπο στην επανάληψη και στο 55' ο Μπούντιμιρ εκμεταλλεύτηκε λάθος των Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Τζόρβα, ο οποίος βρήκε τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να την απομακρύνει από την εστία του.

Παρά τις όποιες ελπίδες των Κρητικών γεννήθηκαν εκείνη τη στιγμή για κάτι καλύτερο, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ψυχραιμία του και διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα. Έτσι, στο 77' έφτασε και στο 4-1 με τον Κατσουράνη να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σουτ-γύρισμα του Σισέ.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ορφανός (52' Χρυσοφάκης), Τζούνιορ (72' Καρέλης), Λεάλ, Μπούντιμιρ, Ρομάνο.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι (82' Σιμάο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Λουίς Γκαρθία (74' Δημούτσος), Λέτο (63' Μαρίνος), Σισέ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις