Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ-Ξάνθης 1-0

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2010 20:16
UPD:04/10/2010 12:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

A- A A+

Με γκολ του Λεονάρντο στο 4' η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά άνετα με 1-0 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας βαθιά ανάσα μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Χριστόφορος Κόλα έκανε αλλαγές στην αρχική 11άδα και πιο δυνατή ήταν αυτή του Λεονάρντο με τον Τζιμπούρ. Επιλογή που δικαιώθηκε με το ξεκίνημα, καθώς το υπέροχο γκολ του Βραζιλιάνου στο 4ο λεπτό ζέστανε κι άλλο τις ήδη ζεστές εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Έχοντας και τη ψυχολογία με το μέρος της, η Ένωση κυριάρχησε απολύτως στο πρώτο ημίχρονο. Ανάπτυξη τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα και μεγάλη διάθεση από όλους, με αποτέλεσμα να δηιουργηθούν οι προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Δεν ήρθε αυτό, αλλά τουλάχιστον δεν απείλησε καθόλου ο αντίπαλος και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Στο ημίχρονο ο Κόλα έβαλε τον Τζιμπούρ αντί του Μπερνς, η ΑΕΚ ήθελε το δεύτερο γκολ στην επανάληψη αλλά η Ξάνθη παρέμενε κλεισμένη πίσω. Ετσι, με την αλλαγή του Λυμπεόπουλου με τον Γκέντσογλου, οι κιτρινόμαυροι έδωσαν χώρο στους Ακρίτες ώστε να βρουν κι αυτοί για να κάνουν το 2-0.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε καθώς η Ξάνθη αποφάσισε να βγει μπροστά μόνο στα τελευταία λεπτά, χωρίς πάντως να απειλήσει. Ετσι, ξεκούραστα η ΑΕΚ πήρε μια νίκη που είχε μεγάλη ανάγκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κόλα): Σάχα, Πατσατζόγλου, Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Καφές, Ντιόπ, Μπερνς (46' Τζεμπούρ), Λεονάρντο (74' Γιάχιτς), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (61' Γκέντσογλου)

Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Τζάγκι (58' Σουάνης), Γκλέισον (74' Μαρσελίνιο), Βάλλας, Στρμπα, Μπόατενγκ, Κατόνγκο, Βασιλακάκης (69' Μπούγκα), Στιούαρτ, Πόι

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις