Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-¶ρης 0-1

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2010 22:25
UPD:23:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ

A- A A+

Μετά από 12 χρόνια ο ¶ρης κατάφερε και έφυγε νικητής από την Τούμπα, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Το χρυσό γκολ για τους «κίτρινους» πέτυχε ο Χαβίτο στο 76ο λεπτό με σουτ από κοντινή απόσταση, εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του Κρέσιτς σε φάουλ του Σέρχιο Κόκε.

Με το τέρμα αυτό ο ¶ρης έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση, καθώς αν και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με πάθος για τη νίκη, οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ φάνηκαν να είναι αυτοί με το πιο ξεκάθαρο σχέδιο για να πάρουν αυτό που ήθελαν. Ο ΠΑΟΚ τρεις μέρες μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο ίδιο γήπεδο για το Europa League, παρουσίασε ξανά την «ασθένεια» που εμφανίζει στα παιχνίδια του στο πρωταθλήματος από το ξεκίνημα της σεζόν: Έλλειψη στόχου για το πως θα πετύχει το γκολ και ποιοι είναι οι ρόλοι του κάθε ποδοσφαιριστή του στο γήπεδο.

Έτσι, οι γηπεδούχοι ξόδεψαν το πρώτο μέρος σε μια ανούσια κατοχή και έλεγχο του ρυθμού, βγάζοντας όμως μόλις μια καλή φάση στο 28' με ένα δυνατό σουτ του Βλάνταν Ίβιτς, που έφυγε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα μετά το 60' ο ¶ρης ανέβασε ρυθμό, την ώρα που οι παίκτες του «δικεφάλου» έμοιαζαν κουρασμένοι και σε μια σειρά αντεπιθέσεων φάνηκαν απειλητικοί. Ο Χαβίτο από τα δεξιά βρήκε πολλούς κενούς χώρους, ταλαιπωρώντας όλη την πτέρυγα των γηπεδούχων για να τους κάνει στο τέλος τη ζημιά.

Αυτή έγινε στο 76', όταν σε ένα φάουλ που κέρδισε ο ¶ρης έξω από την περιοχή όλος ο ΠΑΟΚ αμυντικά αδράνησε. Το στήθος στήθηκε πρόχειρα, κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν φάνηκε να πιστεύει πως ο Κόκε θα το εκτελέσει απευθείας, ενώ μετά την απόκρουση του Κρέσιτς κανείς δεν βρέθηκε για να διώξει τη μπάλα. Ο Χαβίτο καιροφυλακτούσε και από κοντά με δύναμη την έστειλε στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο «δικέφαλος» δεν είχε καμιά άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά και να αντεπιτεθεί, όμως οι φιλοξενούμενοι τον περίμεναν σωστά στην άμυνά τους και δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το μηδέν μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ έμεινε και με δέκα παίκτες, όταν ο Μπρούνο Τσιρίλο την ώρα που διαμαρτυρόταν στον διαιτητή Μιχάλη Τσινιάρη για χτύπημα που δέχθηκε σε διεκδίκηση της μπάλας, τον τράβηξε εκνευρισμένος από την μπλούζα και εκείνος τον απέβαλλε σωστά με απευθείας κόκκινη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Βιτόλο (69' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς (75' Παπάζογλου)

¶ρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μισέλ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (65' Κάλβο), Ρουίθ (53' Κόκε), Τσέζαρεκ (90+2' Φατί)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις