700.000 υπογραφές για την εκστρατεία «Γεννημένος χωρίς HIV»

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 09:09
A- A A+

Εκκληση με 700.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν χάρη στην εκστρατεία "Γεννημένος χωρίς HIV", με την υποστήριξη της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, θα δοθεί σήμερα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μούν, μια ημέρα πριν την κρίσιμη συνάντηση για την χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS.

Η έκκληση αυτή έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την αποδέσμευση των απαραίτητων κεφαλαίων για τον αγώνα κατά της μετάδοσης του ιού HIV από τις μητέρες στα παιδιά μέχρι το 2015.

Το 2009 το 53% των εγκύων που ήταν φορείς του ιού υποβλήθηκαν σε θεραπείες με αντιρετροϊκά φάρμακα ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στο έμβρυο. Όμως "μπορούμε καλύτερα" τόνισε ο διευθυντής του Ταμείου Μισέλ Καζάτσκιν παρουσιάζοντας της εκστρατεία του οργανισμού.

Το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης του αγώνα εναντίον των ασθενειών αυτών. Μεγαλύτερος δωρητής είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθεί η Γαλλία.

Αύριο συνεδριάζουν υπό την προεδρία του Μπαν Κι-Μούν στη Νέα Υόρκη τα κράτη δωρητές για να συζητήσουν τη συνεισφορά τους στο Ταμείο για τα επόμενα τρία χρόνια (2011-2013). Το Ταμείο χρειάζεται περίπου 20 δισ. δολ. για να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων του, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι δεσμεύσεις των κρατών δωρητών είναι μάλλον απίθανο να φτάσουν αυτό το επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή