Ανοιξε η νέα κοινοβουλευτική περίοδος

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 13:42
A- A A+

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, άνοιξαν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, που ξεκινούν κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Απόντες από τους πολιτικούς αρχηγούς, ήταν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ απουσίαζαν και αρκετοί βουλευτές όλων των κομμάτων, μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της «Δημοκρατικής Παράταξης» Φώτης Κουβέλης.

Απών ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος καθώς και αρκετοί υπουργοί, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η απουσία του Θόδωρου Πάγκαλου άφησε κενό το υπουργικό έδρανο δίπλα στον πρωθυπουργό, ο οποίος κάλεσε να καθίσει δίπλα του τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Πιο δίπλα, κάθισαν κατά σειρά, ο υπουργός Οικονομίας,η υπουργός Παιδείας, η υπουργός Εργασίας, η υπουργός Περιβάλλοντος και ο υπουργός Πολιτισμού.

Οι υπουργοί Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων Γιάννης Διαμαντίδης, επέλεξαν να καθίσουν μαζί, στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Στα τελευταία έδρα κάθισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έχοντας δίπλα του τους βουλευτές της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα και Γιώργο Κοντογιάννη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς προτίμησε να στέκεται όρθιος στα πίσω έδρανα την ώρα του αγιασμού, δίπλα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λιάνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή