ΣΥΝ: Τέλεια συνταγή για το βάθεμα της ύφεσης ο νέος προϋπολογισμός

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 14:11
A- A A+

Την ανησυχία του για την επιβάρυνση των οικονομικά αδυνάτων εκφράζει ο ΣΥΝ, διά του εκπροσώπου Τύπου κ. Π. Σκουρλέτη, με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού.

«Η επιβολή νέων άδικων φόρων, το κόψιμο των ήδη πενιχρών επενδύσεων, η αφαίμαξη της Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ο στραγγαλισμός των εισοδημάτων των εργαζομένων στο δημόσιο μέσω του νέου μισθολογίου καθώς και η συνέχιση της συρρίκνωσης του ρόλου του δημόσιου τομέα μέσω σκανδαλωδών ιδιωτικοποιήσεων, τι άλλο συνιστούν από την τέλεια συνταγή για το βάθεμα της ύφεσης και της κοινωνικής χρεοκοπίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης.

Εκφράζει επίσης την εκτίμηση ότι η αύξηση του ΦΠΑ για μια σειρά προϊόντων και η εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα δοκιμάσουν ακόμα περισσότερο τις αντοχές της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.

«Ο φετινός προϋπολογισμός, κινούμενος στις συντεταγμένες του μνημονίου, εξοντώνει τους οικονομικά αδύνατους και περιθωριοποιεί μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας», καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης και καλεί τους πολίτες «να μην αφήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να πάει χαμένη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή