Κόπηκε από την Ολλανδία ο Ντε Γιονγκ λόγω του τάκλιν στον Μπεν Αρφά

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 16:35
UPD:17:52

Ο Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ αποκλείστηκε από την αποστολή της εθνικής Ολλανδίας για τα προσεχή της παιχνίδια με Μολδαβία και Σουηδία στα προκριματικά του EURO 2012, λόγω του σκληρότατου τάκλιν που έκανε στον Χατέμ Μπεν Αρφά.

A- A A+

Ο Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ αποκλείστηκε από την αποστολή της εθνικής Ολλανδίας για τα προσεχή της παιχνίδια με Μολδαβία και Σουηδία στα προκριματικά του EURO 2012, λόγω του σκληρότατου τάκλιν που έκανε στον Χατέμ Μπεν Αρφά, εξαιτίας του οποίου ο Γάλλος άσος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες.

Το εγκληματικό μαρκάρισμα του Ολλανδού χαφ της Μάντσεστερ Σίτι στον μέσο της Νιούκαστλ έγινε στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης των δυο συλλόγων, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μεταξύ τους αντιπαράθεση ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό.

Ο Μπεν Αρφά αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κλαίγοντας, ενώ μια μέρα αργότερα έμαθε πως θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες, καθώς υπέστη διπλό κάταγμα στο ένα του πόδι.

Αν ο θύτης ήταν οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής, το περιστατικό ίσως περνούσε χωρίς περαιτέρω γιΆ αυτόν συνέπειες. Για τον Ντε Γιονγκ, όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «οράνιε», Μπερτ Φαν Μάαρβικ αποφάσισε αυτή τη φορά να μην κάνει καμία παραχώρηση, αφού και στο παρελθόν έχει κάνει ανάλογης σκληρότητας μαρκαρίσματα.

Ο περισσότερος κόσμος θα θυμάται σίγουρα την κλωτσιά στο στήθος στον Τσάμπι Αλόνσο στον τελικό του Μουντιάλ με την Ισπανία, αλλά λίγοι γνωρίζουν πως και άλλοι ποδοσφαιριστές βγήκαν νοκ-άουτ εξαιτίας του, όπως ο Στιούαρτ Χόλντεν, ο οποίος μετά από μαρκάρισμά του έμεινε εκτός για έξι εβδομάδες.

«Ήταν ένα αχρείαστο και άγριο μαρκάρισμα. Δεν είχα εναλλακτική. Θα μιλήσω σύντομα στον Νάιτζελ, αλλά τώρα επικεντρώνομαι στους παίκτες και τα πράγματα που έχουμε να κάνουμε για τα δύο σημαντικά παιχνίδια», σχολίασε ο Φαν Μάαρβικ αναφορικά με την απόφασή του να κόψει τον πολύτιμο για την ομάδα του Ντε Γιονγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις