Συνάντηση Τ. Μπιρμπίλη - Γ. Καμίνη

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 17:11
A- A A+

Στις προτεραιότητες για την πόλη της Αθήνας, ώστε να αποκτήσει αναβαθμισμένη αισθητική και ένα αστικό περιβάλλον που θα προσελκύει κατοίκους, αναφέρθηκαν η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ.

Συζήτησαν για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπως η εγκατάλειψή του ως χώρου κατοικίας, τα εγκαταλειμμένα κτήρια και αυτοκίνητα, τα αναξιοποίητα παραδοσιακά κτίσματα, τα σκουπίδια και όλα εκείνα που οδηγούν στην αισθητική και περιβαλλοντική έκπτωση του αστικού περιβάλλοντος.

Μίλησαν για τις δυνατότητες εντατικοποίησης της διαδικασίας καθαριότητας, μέσα από μέριμνα για την ανακύκλωση και ενημερωτικές εκστρατείες για τη μείωση απορριμμάτων και την κομποστοποίηση.

Υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα για καθαριότητα, προσβασιμότητα, χώρους πρασίνου, απομάκρυνση αυτοκινήτων από το κέντρο, πεζοδρομήσεις και ποδηλατόδρομους. Επίσης, συμφώνησαν στην ανάγκη θέσπισης κινήτρων που θα οδηγήσουν νέα ζευγάρια να επιλέξουν το κέντρο για μόνιμη κατοικία τους.

Η κ. Μπιρμπίλη αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες αστικής ανάπλασης που έχει ήδη προωθήσει το υπουργείο, όπως το πρόγραμμα «Αθήνα-Αττική 2014», μελέτες που υλοποιεί για τις συνθήκες ζωής σε υποβαθμισμένες γειτονίες του κέντρου, απομάκρυνση διαφημιστικών πινακίδων.

Τόνισε την ετοιμότητα του ΥΠΕΚΑ για χρηματοδότηση ώριμων μελετών εφαρμογής για αστικές αναπλάσεις στην Αθήνα και την πρόθεση συνεργασίας με το Δήμο σε πολλά επίπεδα για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή