ΚΚΕ: Χρυσάφι για την πλουτοκρατία οι συμφωνίες με Κίνα

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 19:05
A- A A+

«Χρυσάφι για ορισμένα τμήματα της πλουτοκρατίας και τίποτα παραπάνω» περιλαμβάνει το καλάθι των συμφωνιών που υπέγραψε η Ελλάδα με την κινεζική κυβέρνηση, εκτιμά το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στη χώρα μας.

«Η περιβόητη κινεζική επένδυση 5 δισ. δεν είναι παρά ενίσχυση των Ελλήνων εφοπλιστών που δίνει η κινεζική κυβέρνηση προκειμένου αυτοί να κατασκευάσουν τα εκατοντάδες πλοία τους στην Κίνα, με αντάλλαγμα να γίνει η Ελλάδα πύλη εισόδου της Κίνας προς την Ευρώπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κομμουνιστικό κόμμα.

Εκφράζει ακόμη την πεποίθησή του ότι «η παραχώρηση υποδομών, λιμανιών, σιδηροδρόμων, ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών και η αξιοποίησή τους από τις κινεζικές πολυεθνικές για να μεταφέρουν εμπορεύματα θα δημιουργήσουν ελάχιστες θέσεις εργασίας μπροστά στην ανεργία που θα προκαλέσει ο μαζικός εκτοπισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Η ανάπτυξη που ωφελεί το μεγάλο κεφάλαιο, για το λαό φέρνει φτώχεια και ανεργία. Υπονομεύει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, τον εμπλέκει σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή