Επιχείρηση Railsafe στις ΗΠΑ για την ασφάλεια στα τρένα

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 09:39
A- A A+

Μεγάλης έκτασης επιχείρηση με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στα τρένα οργανώνουν αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ, την ώρα που οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC επικαλούμενο επίσημη πηγή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας σημείωσε πάντως πως η άσκηση έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό και δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με την τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ABC, στο πλαίσιο της επιχείρησης Railsafe που οργανώνει την Παρασκευή η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrack, ένστολοι αστυνομικοί θα κυκλοφορούν στις βασικές γραμμές των τρένων σε όλη τη χώρα.

Ερωτηθείς από το ABC, αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι ανάλογη επιχείρηση θα γίνει την ίδια μέρα και από τις ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες, ειδικά στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη, ενώ το ίδιο έκανε τη Δευτέρα και η Ιαπωνία.

Το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση δείχνει πως η απειλή δεν είναι απολύτως εικονική, εκτιμά ο Μπρούς Ρίντελ πρώην αξιωματούχος της CIA, διότι όπως επισημαίνει προειδοποιήσεις προς τους ταξιδιώτες εκδίδονται μόνο όταν υπάρχουν λόγοι σοβαρότεροι από απλές υποθέσεις.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ορισμένες από τις πληροφορίες που προκάλεσαν την ανησυχία στην Ευρώπη προέρχονται από έναν Γερμανό πακιστανικής καταγωγής, τον Αχμαντ Σιντίκι, ο οποίος κρατείται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή