Φονικές πλημμύρες σε Ινδονησία και Βιετνάμ

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 11:49

Οι φυσικές καταστροφές έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και έχουν οδηγήσει στην εκκένωση εκτεταμένων περιοχών στις δύο χώρες.

A- A A+

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στην Ινδονησία και το Βιετνάμ. Οι φυσικές καταστροφές έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και έχουν οδηγήσει στην εκκένωση εκτεταμένων περιοχών στις δύο χώρες.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους 103 αγνοούνται και εκατοντάδες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην ανατολική επαρχία της Δυτικής Παπούας στην Ινδονησία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 60 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Δεκάδες κατοικίες και κτίρια έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τη Τζακάρτα όπως και εθελοντές, μετέχουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών που πλήττονται από τη φυσική καταστροφή.

Οι έρευνες που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη τριών πλοίων, διεξάγονται με δυσκολία εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σαρώνουν από το βράδυ της Κυριακής την περιοχή Τελόκ Ουοντάμα.

Τοπικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί, ενώ ακόμη δεν μπορεί να υπολογιστεί το ύψος των υλικών ζημιών.

Η Ινδονησία πλήττεται συχνά από πλημμύρες και κατολισθήσεις, οι οποίες προκαλούν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων κάθε χρόνο.

Στο Βιετνάμ, περισσότεροι από 13 άνθρωποι, μεταξύ τους αρκετά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται, από εκτεταμένες πλημμύρες στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Από την Παρασκευή ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή, έγιναν αιτία να πλημμυρίσουν 62.000 κατοικίες όπως και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Τουλάχιστον 900 στρατιώτες και μέλη οργανώσεων έχουν κινητοποιηθεί για να απομακρύνουν από τις εστίες τους 35.000 ανθρώπους. Σήμερα η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες πλημμυρισμένων μέχρι τις στέγες σπιτιών, καθώς και σπασμένων ηλεκτρικών καλωδίων.

Οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι οι βροχοπτώσεις μειώνονται αλλά το επίπεδο της στάθμης του νερού είναι ακόμη ανησυχητικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή