Μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων ζητεί το ΚΚΕ

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 14:55
A- A A+

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων ζητεί με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα κάνει λόγο για δυσβάστακτες συνέπειες στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα στους άνεργους, εξαιτίας της «γενικευμένης επίθεσης στα λαϊκά εισοδήματα, στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, μαζί με τις νέες αυξήσεις των φόρων που έρχονται στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και την ακρίβεια».

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

«Η διεύρυνση της ανεργίας, που πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τις νέες ηλικίες και τις γυναίκες, απαιτεί και επιβάλει τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη και προστασία των ανέργων», τονίζει στο κείμενο της ερώτησής της η κ. Παπαρήγα και ζητεί:

- Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους για όσο διαρκεί η ανεργία. Όπως επισημαίνει, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, ο κατώτερος μισθός πρέπει να είναι 1.400 ευρώ και επομένως το επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ.

– Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργους και τις οικογένειες τους, με κάλυψη της δαπάνης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

– Δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των ανέργων.

– Αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι 150 τμ για την τετραμελή οικογένεια, την περίοδο της ανεργίας και επιδότηση του ενοικίου.

- Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους την περίοδο της ανεργίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή