Ομιλία του Κ. Σημίτη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το Κυπριακό

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2002 13:00
A- A A+

«Σήμερα είναι η ώρα της Κύπρου», δήλωσε από το βήμα της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, υπογραμμίζοντας ότι η λύση του Κυπριακού προβλήματος αποτελεί μείζονα στόχο της Ελλάδας τα τελευταία 27 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι σταθερή και αμετακίνητη θέση της Ελλάδας είναι μία δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, καθώς και ότι το σχέδιο Ανάν αποτελεί μία ευκαιρία για εποικοδομητική διαπραγμάτευση και ότι το σχέδιο λύσης του γενικού γραμματέα δεν είναι η λύση.

Η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, δεν διαπραγματεύεται για να οδηγήσει την διαπραγμάτευση σε αδιέξοδο, αλλά για τη βελτίωση του σχεδίου και τη λύση του Κυπριακού. Επέκρινε όσους τάσσονται υπέρ της απόρριψης του σχεδίου και εκείνους που τάσσονται υπέρ της διατήρησης της σημερινής κατάστασης στην Κύπρο.

Επίσης ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στην Τουρκία και την τουρκοκυπριακή πλευρά, τονίζοντας ότι είναι εκείνοι που πιέζονται πλέον μετά την κατάθεση του σχεδίου Ανάν και την προοπτική ένταξης της Κύπρου, για την οποία επανέλαβε ότι θα γίνει στην Κοπεγχάγη χωρίς προϋπόθεση την επίλυση του προβλήματος.

Τόνισε ότι η ένταξη της Κύπρου θα αλλάξει τη ζωή και των Τουρκοκυπρίων, των οποίων με την ένταξη θα είναι απόλυτα σεβαστά τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι Τουρκοκύπριοι θα ευημερήσουν.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή