Α. Διαμαντοπούλου: Ανάγκη υπερβάσεων για την Παιδεία

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 13:34
UPD:13:48

Η κα Διαμαντοπούλου είχε σήμερα συνάντηση με τη γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

A- A A+

Κύκλο επαφών με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου πραγματοποιεί η υπουργός κ. Αννα Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο διαλόγου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και τις ευρύτερες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντοπούλου είχε σήμερα συναντήσεις με τη γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, αλλά και με την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση των επαφών, η υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν υπερβάσεις στο χώρο της Παιδείας. Παραδέχτηκε μεν ότι οι συνθέσεις δεν είναι πάντοτε εφικτές, αλλά –όπως υποστήριξε- «είναι πολύ σημαντικό όμως να υπάρξει συνεργασία, ώστε ο διάλογος για την Παιδεία, οι πολύ μεγάλες αλλαγές -την ανάγκη των οποίων δεν αρνείται κανείς- να γίνουν με τρόπο που να μην αποβεί σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων, των Ανώτατων Ιδρυμάτων και τελικά σε βάρος της γνώσης των παιδιών μας».

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ δε θα πάρει μέρος στην Διακομματική Επιτροπή Διαλόγου, το κομμουνιστικό κόμμα έχει θέσεις οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση των κομμάτων, μέσα στη Βουλή, και του Υπουργείου, για τα συνολικά προβλήματα της Παιδείας.

Εκανε επίσης λόγο για μια σειρά ζητημάτων που επείγουν όπως τα οικονομικά προβλήματα λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος, τα προβλήματα π.χ. για την αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση, το κόστος της λειτουργίας των σχολείων, αλλά και τα προβλήματα της κάλυψης των φοιτητών που έχουν ανάγκη να φιλοξενηθούν στις εστίες.

«Την ίδια ώρα», πρόσθεσε, «μας απασχολεί συνολικά το ζήτημα των αλλαγών στην εκπαίδευση και το ιδιαίτερο θέμα που θέσαμε στην Υπουργό, χωρίς φυσικά να το εξαντλήσουμε, είναι ο μεγάλος μας προβληματισμός για τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών». Τόνισε εξάλλου ότι η ανάγκη για ριζικές αλλαγές είναι επιτακτική, αλλά το θέμα είναι –όπως είπε- σε ποια κατεύθυνση, και με ποιο στόχο θα γίνουν αυτές, καθώς η Παιδεία συνδέεται με την οικονομία, τις επιχειρήσεις, την κερδοφορία κλπ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή