Αλ. Παπαρήγα: Περιορίζονται συνειδητά στην κόντρα για το μνημόνιο

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 13:38
A- A A+

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την αντιπαράθεσή τους για την οικονομία και σημείωσε πως συνειδητά «και τα δύο κόμματα περιορίζουν τη συζήτηση γύρω από το μνημόνιο».

«Θέλουν να βγάλουν λάδι τη στρατηγική και των δύο κομμάτων η οποία συνέβαλε και στην όξυνση της κρίσης και στην λήψη μέτρων με τη μορφή μνημονίου», υποστήριξε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Επιπλέον η κ. Παπαρήγα θέλησε να ξεκαθαρίσει πως «ακόμα και αν δεν είχαμε το μνημόνιο, η απελευθέρωση της αγοράς, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όλα αυτά θα γίνονταν, απλώς θα γίνονταν με πιο αργό ρυθμό».

«Επομένως», πρόσθεσε, «είναι λάθος να περιορίζεται από τους εργαζόμενους ο αγώνας τους σε αγώνα μόνο κατά του μνημονίου, βγάζοντας λάδι όλη τη προηγούμενη πολιτική».

«Ο αγώνας εναντίον του μνημονίου πρέπει να κοιτάξει μπρος, σε ριζικές αλλαγές στο πεδίο της οικονομίας και της εξουσίας, σε συνδυασμό βεβαίως με την αντιμετώπιση επειγόντων μέτρων», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα και κατέληξε: «Διαφορετικά η πάλη πχ. για να μην περάσει το μνημόνιο, χωρίς να κοιτάζει κανείς μπροστά, μας οδηγεί πίσω, άρα ξανά σε ένα καινούργιο μνημόνιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή