Παραιτήθηκε από βουλευτής ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Β.Μιχαλολιάκος

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 14:07
UPD:15:49

Ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα ύστερα από 21 χρόνια για να ασχοληθεί απερίσπαστος σε έναν άλλο σπουδαίο πυλώνα της Δημοκρατίας, την Αυτοδιοίκηση.

A- A A+

Την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων υπέβαλε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Πειραιά στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο κ. Μιχαλολιάκος γνωστοποίησε την απόφασή του, την οποία ανέγνωσε από έδρας ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας.

Λαμβάνοντας το λόγο στην Ολομέλεια ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα ύστερα από 21 χρόνια για να ασχοληθεί απερίσπαστος σε έναν άλλο σπουδαίο πυλώνα της Δημοκρατίας, την Αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε, με την παραίτησή του επιθυμεί να δώσει την πιο πειστική απόδειξη σε όλους, κι όχι μόνο στους συμπολίτες του, για την ειλικρίνεια της πρόθεσής του και διευκρίνισε ότι δεν θέλει για κανένα λόγο να παρεξηγηθεί η ενέργειά του ως απαξίωση του Κοινοβουλίου, στο οποίο δήλωσε τη δεδομένη πίστη του.

Τη θέση του κ. Μιχαλολιάκου στα βουλευτικά έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταλάβει ο Παναγιώτης Μελάς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τον κ. Μιχαλολιάκο τονίζοντας ότι με την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα απέδειξε ότι πολιτική σημαίνει ήθος. Δηλαδή, ο καθένας μας να τηρεί το λόγο του και οι πράξεις του να αναδεικνύουν αξίες και πολιτική ανιδιοτέλεια.

«Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, από όποια θέση και αν υπηρέτησε την Πατρίδα και την παράταξη, είτε ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, είτε ως βουλευτής, είτε ως τπουργός, έδωσε με αυταπάρνηση και μαχητικότητα, έναν γνήσιο αγώνα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ίδιο θα κάνει και αύριο, ως δήμαρχος Πειραιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή