Γερμανία: Διαψεύδεται η παραίτηση Σόιμπλε

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 15:39

Σύμφωνα με δημοσίευμα περιοδικού, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπέβαλε την παραίτησή του στη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, η οποία στη συνέχεια τον μετέπεισε.

A- A A+

Τις πληροφορίες περί παραίτησής του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διέψευσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Μίχαελ Οφερ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Stern, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη, ο Σόιμπλε υπέβαλε την παραίτησή του στη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, η οποία στη συνέχεια τον μετέπεισε.

Ο Σόιμπλε, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο ύστερα από σοβαρό τραυματισμό σε επίθεση που δέχθηκε το 1990, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 28 Σεπτεμβρίου για προγραμματισμένη νοσηλεία τεσσάρων εβδομάδων, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί την περασμένη άνοιξη.

Σύμφωνα με το Stern, η Γερμανίδα καγκελάριος τον έπεισε να αφήσει να περάσουν τέσσερις εβδομάδες, χρόνος που αντιστοιχεί στο προβλεπόμενο διάστημα της νοσηλείας του, μέχρι να αποφασίσει, ωστόσο ο Σόιμπλε εξομολογήθηκε στους οικείους του πως «εάν σε τέσσερις εβδομάδες δω ότι τα πράγματα δεν προχωρούν καλά, θα αναλάβω τις ευθύνες μου και κανείς δεν θα μπορέσει να με εμποδίσει».

Ο κ. Σόιμπλε «ούτε υπέβαλε την παραίτησή του, ούτε ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί», υποστήριξε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή