Επίθεση ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ εφ' όλης της ύλης

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 17:41
UPD:17:47
A- A A+

Επίθεση εφ' όλης της ύλης στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι τομεάρχες της ΝΔ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Τα στελέχη της ΝΔ με αναλυτικά τους σημειώματα κάνουν λόγο για ψεύδη, ασυνέπειες, λάθη και παραλείψεις που χαρακτηρίζουν τους 12 μήνες της κυβερνητικής θητείας, παραθέτοντας αρκετά στοιχεία ο κάθε ένας για τον τομέα του.

Τα σημαντικότερα σημεία των ανακοινώσεών τους:

Θεόφιλος Λεονταρίδης (Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής ¶μυνας), Βουλευτής Σερρών: «Τα προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις διογκώθηκαν, τα στελέχη προβληματίστηκαν έντονα, ενώ υπέστησαν πλήγματα που είχαν αρνητική επίπτωση στο ηθικό τους. Τους τελευταίους μήνες οι Έλληνες πολίτες έγιναν μάρτυρες σωρείας προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί ευθέως Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι καιρός οι αντιδράσεις μας να μην χαρακτηρίζονται μόνο από ψυχραιμία, αλλά να είναι πιο άμεσες και αποφασιστικές».

Ιωάννης Βρούτσης (Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), βουλευτής Κυκλάδων: «Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αιχμάλωτη των επιλογών και επιταγών του Μνημονίου, υλοποίησε - στο χώρο της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης - μέτρα και πολιτικές με έντονα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, με αμφίβολη οικονομική αποδοτικότητα και αρνητικές επιδόσεις στον τομέα της ανεργίας. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι στέρησαν την ελπίδα και περιόρισαν την προοπτική για όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Κωστής Χατζηδάκης (Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), βουλευτής Β’ Αθηνών: «Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης έγιναν ακόμα δυσκολότερα. Όλοι οι Έλληνες πολίτες βιώνουν το πρόβλημα της ακρίβειας. Όλοι οι φορείς της αγοράς επισημαίνουν το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχεται πως η κυβέρνηση έχει ουσιαστικό έλλειμμα στην αναπτυξιακή της πολιτική. Η παρελθοντολογία, τα ευχολόγια και η αδράνεια δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Το επιτείνουν σε μια κρίσιμη ώρα».

Χρήστος Ζώης (Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Βουλευτής Λάρισας: «Μέσα σε έναν χρόνο η Κυβέρνηση κατάφερε, με τους επιπόλαιους χειρισμούς και την έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης, να απορυθμίσει όλους τους βασικούς τομείς της καθημερινότητας του πολίτη και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για προβλήματα που θα φανούν ακόμη πιο καθαρά τους επόμενους μήνες».

Νικόλαος Δένδιας (Προστασίας του Πολίτη), Βουλευτής Κέρκυρας: «Απογοητευτική είναι η εικόνα που εμφανίζει ο τομέας της δημόσιας ασφάλειας. Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, η μετατροπή ολόκληρων περιοχών στο κέντρο της πρωτεύουσας σε γκέτο, η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, η ανεμπόδιστη σχεδόν διακίνηση ναρκωτικών και πολλά άλλα, αποδεικνύουν καθημερινά ότι και σε αυτό τον τομέα η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου απέτυχε παταγωδώς».

Ελίζα Βόζεμπεργκ (Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων), βουλευτής Α’ Αθηνών: «Ο “Ένας χρόνος κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ” για το χώρο της Εκπαίδευσης αποτελεί αφορμή έντονου προβληματισμού και βαθιάς ανησυχίας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναλώθηκε σε μονολόγους και ευχολόγια, επιχειρώντας να καλύψει με επικοινωνιακά τεχνάσματα τη δραστική περικοπή των κονδυλίων, την ανερμάτιστη πολιτική της, την πλήρη νομοθετική της απραξία και τη δραματική κατάσταση στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια της χώρας».

Κυριάκος Μητσοτάκης (Περιβαλλοντικής Πολιτικής), Βουλευτής Β΄Αθηνών: «Ένας χρόνος διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ ήταν αρκετός για να φανεί η ασυνέπεια μεταξύ της προεκλογικής ρητορικής και του κυβερνητικού του έργου στον τομέα του Περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση υπέστειλε τη «σημαία» του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης και αποδείχθηκε - και σε αυτόν τον τομέα - κατώτερη των περιστάσεων. Όσο κι αν προσπαθεί, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, να παρουσιάσει δήθεν έργο, η πραγματικότητα την διαψεύδει».

Μιχάλης Γιαννάκης (Ενέργειας & Φυσικών Πόρων), βουλευτής Βοιωτίας: «Ένα μόλις χρόνος διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ ήταν διάστημα αρκετό για την ναρκοθέτηση όλων των πρωτοβουλιών της προηγούμενης κυβέρνησης. Η διαφαινόμενη ακύρωση του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που εν πολλοίς οφείλεται και σε πράξεις και παραλείψεις της σημερινής κυβέρνησης βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κύριο Παπανδρέου».

Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουριστικής Ανάπτυξης), βουλευτής Ρεθύμνου: «Ήταν χρόνος αρνητικών προσήμων για τον Ελληνικό Τουρισμό. Οι αριθμοί για το 2010 είναι αμείλικτοι. Αντί να θορυβείται, η Κυβέρνηση συνεχίζει ανενόχλητη το καταστροφικό της έργο. Αφήνει να πλανάται η φήμη νέας αύξησης του ΦΠΑ, θέτοντας το Ελληνικό προϊόν «εκτός ανταγωνισμού» στις διαπραγματεύσεις των τουριστικών πακέτων για το 2011».

Γ. Κασαπίδης (Αγροτικής Ανάπτυξης), βουλευτής Κοζάνης: «Οι ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις και τα μεγαλόστομα ψέματα του κ. Παπανδρέου προς τους Έλληνες αγρότες περιγράφουν συνοπτικά τον ετήσιο απολογισμό επί των αγροτικών, της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ».

Μιχάλης Χαλκίδης (Δημοσίων Έργων), Βουλευτής Ημαθίας: «Η μέχρι τώρα πορεία του κυβερνητικού έργου στον Τομέα των Υποδομών σε συνδυασμό με τα πραγματικά δεδομένα στην κατασκευή των Δημοσίων Έργων και τα στοιχεία εκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το Α’ Εξάμηνο 2010, αποδεικνύουν τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της χώρας και τα Στρατηγικά Σχέδια που υποσχέθηκε ο Πρόεδρός του στην ΔΕΘ, καθώς και τον πλασματικό Προϋπολογισμό του 2010 που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία».

Σταύρος Καλαφάτης (Μεταφορών και Επικοινωνιών), βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης:«Προφανώς για το ΠΑΣΟΚ οι προθέσεις θεωρούνται ολοκληρωμένα έργα, οι γενικολογίες στρατηγική στόχευση, τα αυτονόητα επιτεύγματα, ο αυτοθαυμασμός και η αυταρέσκεια ως αποδοχή από την κοινωνία, και οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις ως κυβερνητικό έργο».

Μάριος Σαλμάς (Υγείας), βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:«Στο νευραλγικό τομέα της Υγείας, στο διάστημα αυτό, όλοι οι δείκτες επιδεινώθηκαν. Με “τρικ” και αλχημείες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεγελά τον Ελληνικό Λαό. Η αλήθεια είναι μία και φαίνεται».

Αναστάσιος Νεράντζης (Δικαιοσύνης), βουλευτής Β΄Πειραιά: «Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης: Πρώτον, η θεσμική ανισορροπία. Δηλαδή η βάναυση και συχνή προσβολή θεμελιωδών συνταγματικών αρχών και δεύτερον οι ανεδαφικές και αλλοπρόσαλλες προτεραιότητες της Κυβερνήσεως».

Θανάσης Δαβάκης (Πολιτισμού) Βουλευτής Λακωνίας: «Ο απολογισμός των “επιτευγμάτων” της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προκαλεί τη νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου πολίτη και την αγανάκτηση των ανθρώπων του πολιτισμού. Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από τη ΝΔ δυο Υπουργεία με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και στρατηγική και τα μετέτρεψε σε ένα αδρανές υπουργείο, με συνένωση μόνο κατ’ όνομα».

Κώστας Κουκοδήμος (Αθλητισμού), βουλευτής Πιερίας: «Πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν να καταργήσει το υφυπουργείο Αθλητισμού. Η πρώτη διαπίστωση ότι δεν θέλει, δεν έχει τη διάθεση και την πολιτική βούληση να επενδύσει στον αθλητισμό ως ιδέα, αλλά κυρίως ως υγιή διέξοδο για τους νέους ανθρώπους».

Γιάννης Πλακιωτάκης, (Εμπορικής Ναυτιλίας), βουλευτής Λασιθίου: «Εδώ και ένα χρόνο, ο τομέας της Εμπορικής Ναυτιλίας γνωρίζει πρωτόγνωρη απαξίωση από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το ναυτιλιακό οικοδόμημα, το οποίο με τόσο κόπο έχει δημιουργηθεί, όχι απλά δεν ενισχύεται, αλλά κλυδωνίζεται από λανθασμένες επιλογές και άσκοπους πειραματισμούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή