Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 09:22
UPD:11:57
A- A A+

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα στον δημόσιο τομέα η ΑΔΕΔΥ. Απεργούν οι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ, στις εφορίες, τα τελωνεία, δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει σήμερα και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

* Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές θα παρουσιάσει την πρόοδο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

* Στο Παλέρμο μεταβαίνει σήμερα η Ελληνική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του Μεσογειακού Φόρουμ και των Φθινοπωρινών Συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που θα πραγματοποιηθούν εκεί, από αύριο 8 έως τις 11 Οκτωβρίου.

* Ξεκινά σήμερα στο Λουξεμβούργο τις διήμερες εργασίες του το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τη χώρα μας εκπροσωπεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Στο επίκεντρο των συζητήσεων των 27 Ευρωπαίων υπουργών θα βρεθούν θέματα που αφορούν στους τομείς της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός αναμένεται να ζητήσει στενότερη συνεργασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, ενώ θα επισημάνει ότι στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία η ασφάλεια είναι δικαίωμα κάθε πολίτη.

* Στο Παρίσι για τη Σύνοδο των υπουργών Υγείας του ΟΟΣΑ θα βρίσκεται έως τις 9 Οκτωβρίου ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.

* Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η ετήσια τετραήμερη δράση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο: "Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010". Πρόκειται για την γιορτή ανοικτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Φέτος, το κεντρικό θέμα του εορτασμού είναι: "Φωνές νερού μυριάδες". Στη διάρκεια του τετραημέρου 150 αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, μνημεία της επικράτειας και χώροι πολιτισμού θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό με μια σειρά από ποικίλες εκδηλώσεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη σημασία, την αξία και τα νοήματα του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα έως σήμερα. Είσοδος ελεύθερη.

* Ξεκινά σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο διήμερο συμπόσιο με θέμα τον ρόλο της ευεργεσίας και της χορηγίας σε καιρούς οικονομικής ύφεσης ως εναλλακτικής διεξόδου για την αντιμετώπιση της κρίσης σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης και τιμής των εθνικών ευεργετών που έχει θεσπιστεί ετησίως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διοργανωτής: Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών σε συνεργασία με την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και με τη στήριξη της Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ και το παράρτημά της στην Ελλάδα ΠΕΡΙΚΛΗΣ. Το συμπόσιο αυτό αποτελεί το δεύτερο μέρος κύκλου συμποσίων με θέμα: "Ο θεσμός της χορηγίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα".

* Από σήμερα έως και τις 10 Οκτωβρίου - για τρίτη συνεχή χρονιά - η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το Athens Digital Week, τη μεγαλύτερη γιορτή για τις νέες, συναρπαστικές τεχνολογίες της εποχής μας. Ο θεσμός προσελκύσει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες σε επαφή με παγκόσμιες τάσεις και ιδέες που κυριαρχούν σήμερα στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας. Προβολές, ομιλίες, συναυλίες, και διαδραστικά workshops πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

* Αφιέρωμα από σήμερα έως τις 13 Οκτωβρίου με θέμα: «Ο ισπανικός εμφύλιος στον κινηματογράφο» πραγματοποιεί η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα. Στις 21 Οκτωβρίου το αφιέρωμα θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα Ολύμπιον-Παύλο Ζάννας. Διάρκεια έως 27 Οκτωβρίου.

* Συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ.

* Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα το πρωΐ οι φωτεινοί σηματοδότες που έχουν τοποθετηθεί στις περιοχές Φάρκαινα, Αγιοδεκτινή και Γηροκομείο, όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.

* Προσφορές από σήμερα στους ναύλους για τις κρατήσεις που θα γίνουν έως και τις 13 Οκτωβρίου κάνει η Olympic Air για ταξίδια που θα γίνουν από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίεςσ το www.olympicair.com, στα τηλέφωνα 8018010101 (από σταθερό τηλέφωνο) και +302103550500 (από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό).

* Στις 9 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ. στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου (κτίριο Ξυλοτεχνίας, Παρασκευοπούλου και Δημοσθένους) η 24 η εθελοντική αιμοδοσία με τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Θριάσιου Νοσοκομείου.

* Στις 9 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στα κεντρικά γραφεία της ΕΘΕΛ Α.Ε. (Παρνασσού 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης), το αμαξοστάσιο και την επισκευαστική ζώνη.

* Στις 9 π.μ. ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της τακτικής συνέλευσης της Ιεράς Σύνοδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την εισήγησή του με θέμα: "Η Εκκλησία ως ελπίδα και ενότητα της κοινωνίας και ως νοηματοδότηση της ζωής του ανθρώπου". Θα ακολουθήσει συζήτηση.

* Στις 10 π.μ. ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη σε συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΘΕΛ.

* Στις 10 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

* Στις 10 π.μ. ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός, θα επισκεφθεί τα έργα στις σήραγγες των Τεμπών προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών που γίνονται.

* Στις 10:30 π.μ. στο ΕΣΡ (Πανεπιστημίου και Αμερικής 5) συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννη Λασκαρίδη.

* Στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και πορεία στο υπουργείου Εσωτερικών.

* Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

* Στις 11 π.μ. στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας παρουσίαση της υπόθεσης εξιχνίασης ανθρωποκτονίας Ελληνα στις 5 Οκτωβρίου στη Βασιλάδα Μεσσηνίας και τη σύλληψη δύο δραστών.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων.

* Στις 11:30 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της λειτουργίας της διακομματικής επιτροπής για την παιδεία.

* Στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου.

* Στις 12 το μεσημέρι πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την 20ή επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας στις 3 Οκτωβρίου του 1990. Επίσης οι ευρωβουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν ψήφισμα κατά της θανατικής ποινής και με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά της θανατικής ποινής (10 Οκτωβρίου), το ΕΚ έχει ζητήσει την άνευ όρων αναστολή των εκτελέσεων παγκοσμίως. Τέλος, η Ολομέλεια αναμένεται να εγκρίνει την υποψηφιότητα των δύο νέων μελών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου από την Κύπρο και την Ολλανδία.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, παρουσίαση από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης και αστυνομικό διευθυντή Χανίων υπόθεσης σύλληψης ατόμου για διακεκριμμένες περιπτώσεις κλοπών από εκκλησίες. Βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός παλαιών εικόνων, λειψάνων αγίων και άλλων.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (Σέκερη 1), συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου με τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, ενόψει της λειτουργίας της διακομματικής επιτροπής για την παιδεία.

* Στις 12:30 μ.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα πραγματοποιήσει ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Γιάννης Χατζηδημητρίου.

* Στη 1 μ.μ. στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας (Ακτή Θεμιστοκλέους, Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά) ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μίχας, θα ανακοινώσει τα ονόματα των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλου που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία».

* Στη 1:30 μ.μ. στα γραφείου του ΛΑΟΣ (Καλλιρρόης 52) συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Καρατζαφέρη, ενόψει της λειτουργίας της διακομματικής επιτροπής για την παιδεία.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Kitchen Bar (Α΄ προβλήτα - Λιμάνι Θεσσαλονίκης), σε φιλική συνάντηση καλεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

* Στις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Αλλαγές και ματαιώσεις δρομολογίων σε Olympic και Αegean.

Σύμφωνα με την Olympic Air, λόγω της στάσης ματαιώνονται οι ακόλουθες πτήσεις:

1. OA 916/917 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα

2. OA 554/555 Αθήνα-Σαντορίνη-Αθήνα

3. OA 016/017 Αθήνα-Ικαρία-Αθήνα

4. OA 092/093 Ρόδος-Κάρπαθος-Ρόδος

5. OA 026/027 Ρόδος-Καστελόριζο-Ρόδος

6. OA 064/065 Αθήνα-Πάρος-Αθήνα

7. OA 670/671 Αθήνα-Σύρος -Αθήνα

8. OA 048/049 Αθήνα-Μήλος-Αθήνα

9. OA 054/055 Αθήνα-Κύθηρα-Αθήνα

10. OA 018/019 Αθήνα-Αστυπάλαια-Αθήνα

11. OA 870/871 Θεσσαλονίκη-Ρόδος-Θεσσαλονίκη

12. OA 936/937 Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη

13. OA 754/755 Αθήνα-Σάμος-Αθήνα

14. OA 710/711 Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα

15. OA 944/945 Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Αθήνα

16. OA 656/657 Αθήνα-Μύκονος-Αθήνα

Επίσης για τον ίδιο λόγο η Olympic Air τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης σε 18 πτήσεις εσωτερικού καθώς και σε 13 πτήσεις εξωτερικού. Η Olympic Air θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις των οποίων οι ώρες τροποποιούνται οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό) ή και να επισκεφθούν το website www.olympicair.com.

* Στις 5:30 μ.μ. τα εγκαίνια του Κέντρου Εξατομικευμένης Πληροφόρησης Πολιτών σε θέματα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά, εργασιακών σχέσεων και ανεργίας, στο κτίριο επί της οδού Βασ. Ολγας και Παναθηναίων (απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό) στο Μαρούσι.

* Στις 6 μ.μ. συνάντηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά με τον νομάρχη Κορινθίας, Ν. Ταγαρά.

* Στις 6 μ.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και έλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στα μαγαζιά στον Αγιο Ελευθέριο Αχαρνών. Θα ακολουθήσει ομιλία σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Ελευθερίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Ελένη Ζαφειρίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα.

* Στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συζήτηση με θέμα: «Οι κύριες τάσεις της γεωπολιτικής δυναμικής τον 21ο αιώνα» με συνομιλητές τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρώην πρόεδρο της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ρομάνο Πρόντι και τον δημοσιογράφο Ζαν-Μαρί Κολομπανί, διοργανώνει η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 5:30 μ.μ.

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, σε καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής Αγίας Μαρίνας Δ. Νέας Κυδωνίας.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη Νέα Ζίχνη Σερρών και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο κέντρο «Στέκι».

* Στις 7 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Φλωρά (Μιλτιάδου 16, Μαρούσι) η παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Γουβέλη με τίτλο: «Η μουσική του κόσμου» από τις εκδόσεις Διόπτρα.

* Στις 8 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, σύσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με παραγωγικούς φορείς.

* Στις 8 μ.μ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, θα εγκαινιάσει στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής το νέο οικοτροφείο «Αλίκη Περρωτή».

* Στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Αποθήκης Δ' στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, κώστας Γκιουλέκας θα αναπτύξει τις βασικές θέσεις για τον πολιτισμό του συνδυασμού "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη". Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική παράσταση των Χρήστου Γαλιλαία και Γιώργου Κωνσταντινίδη.

* Στις 8 μ.μ. συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης με μοναδικό θέμα συζήτησης: "Ορθή επανάληψη της 292/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον καθορισμό χώρων για την προβολή κοινωνικών και πολιτικών μηνυμάτων με βάση το άρθρο 9 του Ν. 3023/2002.»

* Στις 8:30 μ.μ. στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά συναυλία-αφιέρωμα στον Μανώλη Μητσιά, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Νομαρχίας. Τον καταξιωμένο τραγουδιστή συνοδεύει επί σκηνής η νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια Μάγδα Πένσου καθώς και ορχήστρα με καταξιωμένους έλληνες μουσικούς. Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή