Για υποκινούμενες καταλήψεις μίλησε η υπ. Παιδείας

ΝΔ: Επικοινωνιακή πολιτική εντυπώσεων από το υπουργείο
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 14:33
UPD:18:16

H Α. Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Α. Τσίπρα, υπογράμμισε πως ό,τι γίνεται στο πλαίσιο του διαλόγου για τη δημόσια Παιδεία, δεν πρέπει να είναι σε βάρος των παιδιών.

A- A A+

Για υποκινούμενες καταλήψεις (μέσω της αποστολής χιλιάδων SMS σε μαθητές με τα οποία καλούνταν σε γενικό ξεσηκωμό και καταλήψεις) έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Είναι εύκολο, είπε, ορισμένοι να κτίζουν το σχολείο στα λόγια και τελικά να το κλείνουν στην πράξη.

Όπως υπογράμμισε η υπουργός σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ό,τι γίνεται στο πλαίσιο του διαλόγου για τη δημόσια Παιδεία, δεν πρέπει να είναι σε βάρος των παιδιών, είτε είναι στο σχολείο είτε είναι στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, για να προσθέσει όλα κόμματα έχουν την ευθύνη της υποστήριξης της νέας γενιάς.

Α. Διαμαντοπούλου: Ο,τι κάνουμε δεν πρέπει να είναι σε βάρος των παιδιών

Α. Διαμαντοπούλου: Ο,τι κάνουμε δεν πρέπει να είναι σε βάρος των παιδιών

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε θετικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και με αφορμή την παρατήρηση του κ. Τσίπρα ότι όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, έκανε γνωστό ότι εκδόθηκε προκήρυξη με την οποία χρηματοδοτείται η επιστροφή νέων που έχουν κάνει διδακτορικό σε όλο τον κόσμο, ώστε να έρθουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τα ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα.

Α. Τσίπρας: Στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου

Α. Τσίπρας: Στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου

Σε δηλώσεις εξάλλου μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, η υπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός πως το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε ένα σύνολο προτάσεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για σημαντική συνεισφορά στη σχετική συζήτηση που έχει αρχίσει.

Φ. Κουβέλης: Θα πάρουμε μέρος στον διάλογο για τη δημόσια Παιδεία

Φ. Κουβέλης: Θα πάρουμε μέρος στον διάλογο για τη δημόσια Παιδεία

Η κ. Διαμαντοπούλου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη. «Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι κόμματα από όλο το φάσμα της Βουλής συμμετέχουν στο διάλογο ενδυναμώνοντας ουσιαστικά την πεποίθηση και τη θέληση του πολιτικού συστήματος ότι στην Παιδεία χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές, αλλά με μεγάλη συναίνεση», δήλωσε η υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης.

Γ. Καρατζαφέρης: Κυρίαρχος πυλώνας της Δημοκρατίας ο διάλογος

Γ. Καρατζαφέρης: Κυρίαρχος πυλώνας της Δημοκρατίας ο διάλογος

ΝΔ: Επικοινωνιακή πολιτική εντυπώσεων από το υπουργείο

Για επικοινωνιακή πολιτική εντυπώσεων κατηγόρησε εν τω μεταξύ την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Σύμφωνα με την κ. Βόζενμπεργκ, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η ηγεσία του υπουργείου έσπευσε να θριαμβολογήσει για την έλλειψη κενών, αλλά σε διάστημα λιγότερο του μηνός, ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία, τα κενά καθημερινά εμφανίζονται αυξανόμενα, ενώ τα τμήματα με υπεράριθμους μαθητές πλησιάζουν σήμερα τα 700, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Επιπρόσθετα, η βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ κάνει λόγο για θλιβερό φαινόμενο με την κατάργηση της νεώτερης ελληνικής ιστορίας από το Λύκειο, μάθηκα το οποίο -όπως επισημαίνει- από υποχρεωτικό έγινε επιλογής. «Δεν είναι τυχαία και η αφαίρεση της λέξεως "ΕΘΝΙΚΗ" από τον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Βόζενμπεργκ και καλεί την κυβέρνηση «να δώσει σαφείς εξηγήσεις για την βάναυση προσβολή εις βάρος της ιστορίας μας».

Τέλος, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε πως το σχετικό κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας, αποτελεί πρόταση μιας Επιτροπής και όχι απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Οπως επισημαίνεται, οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο, οι οποίες είναι υπό διαμόρφωση, θα δοθούν προς διαβούλευση – όπως γίνεται και με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου- εντός του Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή