Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη-Αλ. Αλαβάνου με επίκεντρο τη μετανάστευση

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 18:05

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε τον Αλέκο Αλαβάνο για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος, κυρίως σε επίπεδο κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικών παροχών.

A- A A+

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και ζητήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης και της μεταναστευτικής πολιτικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Αλέκο Αλαβάνο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε τον Αλέκο Αλαβάνο για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος, κυρίως σε επίπεδο κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικών παροχών, χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία, αποκλειστική αρμοδιότητα της οποίας είναι η μεταναστευτική πολιτική, καλύπτοντας βασικές ανάγκες σίτισης, ένδυσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μεταναστών.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος έθεσε μια σειρά ζητήματα όπως η παραχώρηση ασύλου στους πρόσφυγες προκειμένου να έχουν δυνατότητα ελεύθερης διακίνησης μέσα στην Ε.Ε., η αναθεώρηση του «Δουβλίνου ΙΙ» ώστε ο Νότος να μη γίνεται χώρος συγκέντρωσης όλων των προσφύγων, ισχυρά μέτρα για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την ειρηνική συμβίωση σε όλες τις γειτονιές.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, προκειμένου να εξασφαλισθούν πόροι από την Ε.Ε. που θα προορίζονται για δράσεις σχετικές με την μεταναστευτική πολιτική.

Τη συζήτηση των κ.κ. Κακλαμάνη και Αλαβάνου απασχόλησε και το πρόβλημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής, για το οποίο ο δήμαρχος επεσήμανε ότι αν δεν υλοποιηθεί άμεσα ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, μετά από 1,5 χρόνο η Αττική θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή