Αλ. Παπαρήγα: Στόχος η δημιουργία ενός ισχυρού Μετώπου για αλλαγή των συσχετισμών

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 19:44
A- A A+

«Η μείωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η ήττα τους στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι αναγκαία, αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ο απεγκλωβισμός των μαζών με πολιτικά και ταξικά κριτήρια, ώστε στη συνέχεια να οδηγηθούμε σε ανατροπή των συσχετισμών».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Α. Παπαρήγα: Δεν μπορούν να μιλάνε αυτοί που καλλιέργησαν τη διαφθορά

Α. Παπαρήγα: Δεν μπορούν να μιλάνε αυτοί που καλλιέργησαν τη διαφθορά

Αναφερόμενη στην πολιτική σημασία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης η κ. Παπαρήγα επεσήμανε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος. Με επίκεντρο την Αττική, πρόσθεσε, εκκολάπτονται σχέδια που αποσκοπούν στο να εγκλωβίσουν το λαό σε νέα σχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε τόσο σε υποψηφίους που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι αλλά δεν είναι, όπως είπε, σημειώνοντας τα ονόματα του κ. Μητρόπουλου ή του κ. Δημαρά, αλλά και άλλους που προέρχονται από τη ΝΔ, για να υπογραμμίσει ότι αυτό το σκηνικό θα ενταθεί μετά τις εκλογές και αναφέρθηκε στο νέο κόμμα που ετοιμάζει η κ. Μπακογιάννη ή σε νέα σχήματα που θα εμφανιστούν στη θέση του έως τώρα ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά έχει ως στόχο την ηγεμονία στον χώρο της Αριστεράς. Στόχος του κόμματος είναι, πρόσθεσε, η δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικοπολιτικού Μετώπου για την αλλαγή των συσχετισμών.

Υποστήριξε μάλιστα ότι είναι αναγκαίο, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διαμορφωθούν πυρήνες αντίστασης και αντεπίθεσης παντού. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα κίνημα από τα κάτω, να γίνουν πολιτικοί αγώνες και προς αυτή την κατεύθυνση η διεξαγωγή των εκλογών βοηθάει σημαντικά.

Επικρίνοντας τα δύο μεγάλα κόμματα, προέβλεψε ότι η μεταξύ τους αντιπαράθεση θα οξυνθεί όσο πλησιάζουν οι εκλογές και πρόσθεσε ότι από τη μία αυτή η αντιπαράθεση δυσαρεστεί τους επιχειρηματικούς κύκλους γιατί χαλάει τη συναίνεση, από την άλλη όμως, πρόσθεσε, εγκλωβίζουν κόσμο ενώ ταυτόχρονα, ο δικομματισμός αποτελεί την σανίδα σωτηρίας του συστήματος. Και τώρα, είπε η κ. Παπαρήγα, το ΚΚΕ αποδεικνύεται ως ο πιο συνεπής εχθρός του δικομματισμού.

Κατήγγειλε, ακόμη, ότι άμεσα ή έμμεσα επιχειρηματίες εμπλέκονται στα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων και επιχειρούν να διαμορφώσουν τους όρους του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Υπογράμμισε, τέλος, την σταθερή πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η θέση για λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο είναι πολιτική επιλογή που δεν αλλάζει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή