«Μυρίζει» χειμώνας με βροχές και κρύο

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 08:29

Έντονα φθινοπωρινό πρόσωπο αναμένεται να δείξει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από σήμερα, με βροχές, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

A- A A+

Έντονα φθινοπωρινό πρόσωπο αναμένεται να δείξει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από σήμερα, με βροχές, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Αισθητό είναι το κρύο σήμερα, ενώ, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα πρώτα χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Αναλυτικά

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Πιθανές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και στα ορεινά πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κυρίως στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με γρήγορη ενίσχυση στα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι πέντε με επτά βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές μικρής διάρκειας στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική Ελλάδα και τη Θράκη με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή