Ενας Νομπελίστας «Επί Κολωνώ»

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 16:55

A- A A+

Το Λα Τσούνγκα του Μάριο Βάργκας Λιόσα, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2010, ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη από την ομάδα ΝΑΜΑ, στη Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.

Γραμμένο το 1985, το Λα Τσούνγκα είναι το τέταρτο από τα οχτώ θεατρικά έργα του περουβιανού συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα, οι ήρωές του, καθώς και κάποια στοιχεία της ιστορίας τους, προϋπάρχουν σε κάποια από τα γνωστά μυθιστορήματά του (Το Πράσινο Σπίτι, Ο Λιτούμα στις ¶νδεις, Το Παλιοκόριτσο κ.ά.).

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα περιθωριακό καφενείο μιας παραγκούπολης της Πιούρα το 1945. Ήρωες, η ιδιοκτήτρια Τσούνγκα, μια προσωπικότητα αινιγματική, καθώς και τέσσερις θαμώνες που πίνουν και παίζουν ζάρια. Ο ένας τους, ο Χοσεφίνο, φέρνει μαζί του ένα ελκυστικό κορίτσι, τη Μέτσε, που γίνεται το αντικείμενο του πόθου όλων, και μόλις τα ζάρια τον φέρουν σε δύσκολη θέση, δεν θα διστάσει, εκπλήσσοντας την παρέα του, να τη «δανείσει» στην Τσούνγκα έναντι ενός ποσού που θα του επιτρέψει να συνεχίσει τον τζόγο.

Η Τσούνγκα θα την πάρει μαζί της και η κοπέλα θα εξαφανιστεί. Στη δεύτερη πράξη οι άντρες, έναν χρόνο μετά, θυμούνται το γεγονός και προσπαθούν ο καθένας να δώσει τη δική του εκδοχή, κινούμενη μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, για την τύχη της Μέτσε και το ρόλο της Τσούνγκα.

Παίζουν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Δημήτρης Λάλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Καπετανάκος, Γιάννης Λεάκος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος.

Πληροφορίες: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα

Από Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 έως την Κυριακή 17 Απριλίου 2011.

Προτεινόμενα για εσάς