Πρ. EURO 2012: Ελλάδα-Λετονία 1-0

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 23:41
UPD:09/10/2010 01:39

A- A A+

Το πρόβλημα της Εθνικής από το ξεκίνημα του παιχνιδιού με τη Λετονιά φαινόταν ξεκάθαρα πως βρισκόταν στην επίθεση. Αν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έλεγχε τον ρυθμό από το πρώτο λεπτό και ουκ ολίγες φορές είχε πατήσει την αντίπαλη περιοχή, το γκολ δεν ερχόταν. Ο Κώστας Μήτρογλου, έχοντας χάσει τη θέση βασικού στον Ολυμπιακό, έμοιαζε να μη βρίσκει τα πατήματά του, ενώ ο Γιώργος Σαμαράς, παρότι κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού και να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, ξεκινούσε από πολύ αριστερά.

Τη λύση, επομένως, για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα έπρεπε να τη δώσει κάποιος περιφερειακός παίκτης και αυτός έλαχε να είναι ο πλέον φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής της Εθνικής στο γήπεδο, ο Βασίλης Τοροσίδης. Στο 57', αφού πέρασε με προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο, βρέθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής και από εκεί με πολύ όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει ¶ντρις Βάνινς.

Το γκολ έλυσε τα πόδια των διεθνών μας και στη συνέχεια δεν χρειάστηκε να υπερβάλουν εαυτούς για να κρατήσουν το προβάδισμά τους κόντρα σε έναν φανερά κατώτερο αντίπαλο. Αντιθέτως, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής είχε την ευκαιρία να βγάλει με μεγαλύτερη ψυχραιμία διάφορα χρήσιμα συμπεράσματα, όπως ότι το 4-3-3 πάει καλύτερα στο ελληνικό συγκρότημα ή ότι με τον Σωτήρης Νίνη στα δεξιά κερδίζουμε έναν επιπλέον δημιουργικό παίκτη.

Πέρα από τη νίκη, στα χάιλαϊτς της αναμέτρησης καταγράφεται το ζεστό χειροκρότημα για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος μπήκε σε ένα από τα πιο κλειστά κλαμπ παγκοσμίως, αυτό των διεθνών που έχουν συμπληρώσει 100 συμμετοχές με την εθνική τους ομάδα.

Στα αρνητικά μια ανόητη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Τοροσίδης στο πρώτο μέρος, όταν προσπάθησε να εκβιάσει πέναλτι, γεγονός που θα του στερήσει το δικαίωμα της συμμετοχής στο κρίσιμο ματς της Ελλάδας με το Ισραήλ την ερχόμενη Τρίτη.

Δυστυχώς για άλλο ένα παιχνίδι ο κόσμος δεν τίμησε με την παρουσία του την Εθνική με το Καραϊσκάκη να παραμένει μισοάδειο. Και αν τώρα δεν χρειάστηκε, σίγουρα στη συνέχεια οι διεθνείς θα χρειαστούν τη δύναμη της έδρας για να ξεπεράσουν τους δύσκολους σκοπέλους που τους περιμένουν.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89' Καφές), Νίνης (83' Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (78' Σαλπιγγίδης)

Λετονία (Αλεκσάντρς Στάρκοφς): Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεβς, Γκορκς, Λάιζανς (84' Περεπλότκινς), Ιβάνοβς, Ζίρνις, Κάουνα, Βερπακόβσκις, Ρούμπινς (66' Ζιγκάιεβς), Ρούντνεβς (74' Κάρλσονς)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις