ΝΔ για βασιλική περιουσία: Υποτιμά την αξία των χρημάτων των φορολογουμένων ο πρωθυπουργός

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2002 19:42
A- A A+

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την περιουσία της της τέως βασιλικής οικογένειας:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν ψήφιζε τον σχετικό νόμο αναλάμβανε διπλή δέσμευση: Πρώτον, να μην διασυρθεί το κύρος της χώρας στο εξωτερικό. Δεύτερον, να μην πληρώσει η Ελλάδα, ούτε μία δραχμή.

Τίποτα από τα δύο δεν γίνεται, μετά τη σημερινή καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο κ. Σημίτης ισχυρίστηκε πως, ούτε λίγο – ούτε πολύ, το ποσό που επιδικάστηκε είναι λίγα χρήματα. Λίγα χρήματα τα 4,6 δισ., με τα οποία θα μπορούσε να αυξηθεί το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, το γνωστό ΕΚΑΣ, κατά 3,5% σε ένα χρόνο.

Λίγα χρήματα τα 4,6 δισ., με τα οποία θα μπορούσε να αυξηθεί η επιχορήγηση του ΟΑΕΔ, για την καταπολέμηση της ανεργίας, κατά 47% για ένα χρόνο.

Αν αυτή την αντίληψη έχει ο πρωθυπουργός για την αξία των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, τότε έτσι δικαιολογείται το άθροισμα της σπατάλης στα οικονομικά του κράτους, το οποίο γνωρίζουν όλοι πια, μετά και τις τελευταίες επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή