Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 09:27
UPD:12:01
A- A A+

* Στην Αθήνα σήμερα οι ελεγκτές από την Eurostat. Θα ελέγξουν το έλλειμμα του 2009.

* Κλειστά είναι σήμερα η πρεσβεία και το προξενικό τμήμα των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στην Ελλάδα, λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Κολόμβου, εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

* Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου η καταβολή των οικογειναικών πολυτεκνικών επιδομάτων (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν. 3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ Ν. 3454/2006 του Ε΄ διμήνου 2010, σε 435.089 οικογένειες.

* Με την Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη θα συναντηθεί σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

* Αναχωρεί σήμερα για την Silicon Valley της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και θα παραμείνει έως και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την έρευνα και τεχνολογία.

* Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Οκτωβρίου 2010.

* Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κακουργημάτων Αμφισσας για τον θάνατο του 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

* Αναστάλλεται σήμερα η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν λόγω μη έκδοσης βεβαίωσης καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου - για άγνωστους επισήμως λόγους - και την καταγγελία από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), της σύμβασης αιμοκάθαρσης του νομοσοκομείου.

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα θεμελίωση του 42ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

* Επίσκεψη στον Δήμο Σαρανταπόρου και τα Δημοτικά του Διαμερίσματα θα πραγματοποιήσει σήμερα η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λάρισας της "Συμμαχίας υπέρ των πολιτών", Ρένα Καραλαριώτου. Στις 12 το μεσημέρι η κ. Καραλαριώτου θα μεταβεί το Φράγμα Γυρτώνης απ΄όπου θα αναφερθεί στο αρδευτικό ζήτημα του Νομού Λάρισας και το διεκδικητικό πλαίσιο για το ζωτικό αυτό θέμα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Θεσσαλία. Στις 5 μ.μ. θα επισκεφθεί τα Γεράνεια, στις 5:30 μ.μ. το Λυκούδι, στις 6 μ.μ. τα Γιαννωτά στις 6:30 μ.μ. τον Αζωρο και στις 8 μ.μ. τη Μηλέα. Τέλος στις 9 μ.μ. θα επισκεφθεί τον Σαραντάπορο.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στις Ανω Ασίτες θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και συγκεκριμένα έξω από τις Αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ασιτών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813400374 - 375 ή στο τηλέφωνο 6976-767-023, υπεύθυνος: Νικόλαος Παπαγιαννάκης.

* Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Συγκεκριμένα ο κ. Παφίλης θα περιοδεύσει στο τμήμα εντολών, στο φαρμακείο και την αιμοδοσία και θα μιλήσει με εργαζομένους. Στις 11 π.μ.

ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα μιλήσει με τους εργαζομένους στα ιδιωτικά συνεργεία.

* Στις 10:45 π.μ. συνάντηση του υπουργου Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον ειδικό εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για Βασανιστήρια και κάθε άλλη βάναυση, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία, Manfred Nowak.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης θα παρουσιάσει τη μελέτη με τίτλο: «Σχεδιασμός Διαδρομών Υ Υψηλού Ενδιαφέροντος».

* Στις 11:30 π.μ. στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( Αμαλίας 8) η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας της Διαδικτυακής Τηλεόρασης του ΕΚ (Euoparl TV) και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει μεταξύ των δύο πλευρών παρουσία της αντιπροέδρου του ΕΚ και αρμόδιας και την πολιτική επικοινωνίας του ΕΚ, Ρόδη Κράτσα.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Εγνατίας Οδού στη Θεσσαλονίκη (6ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης) συνέντευξή Τύπου του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη και του προέδρου της Εγνατίας Οδού, καθηγητή Τάσου Μουρατίδη με θέμα: «Η προσφορά της Εγνατίας Οδού Α.Ε. στην κατασκευή του πιο μεγάλου δημόσιου έργου της χώρας, του πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και η αξιοποίηση της πολύτιμης τεχνογνωσίας της και του δυναμικού της, στην κατασκευή δημόσιων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

* Στις 12:30 μ.μ. ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας στο ΤΕΦΑΑ (στο μικρό αμφιθέατρο, πλ. Καλογήρων, Δάφνη) με θέμα: "Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Οι εκλογές για την Περιφέρεια και τους Δήμους". Η παρουσίαση των θέσεων θα γίνει από τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Ελληνικού με την "Λαϊκή Συσπείρωση". Στην εκδήλωση θα μιλήσει ακόμα ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

* Στις 12:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος στα γραφεία της (Λόντου 8, Αθήνα) με θέμα: "Απαλλαγή βενζινοπωλών και καταναλωτών από τον ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης".

* Στις 1:30 π.μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου 1) έκτακτη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Κ. Καζαντίδη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας στον Δήμο Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες.

* Στη 1:30 π.μ. στο Αρχοντικό Λασσάνη στην Κοζάνη εγκαινιάζεται η νέα έκθεση χαρτών με τίτλο "Δούναβης: Το μέγα όριο στην ιστορία των χαρτών, η αποτύπωση του 1789 από το Βελιγράδι μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα". Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Οργάνωση και ανάδειξη της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης", που συντονίζει από το 2008 ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον καθηγητή της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ευάγγελο Λιβιεράτο.

* Στις 2 μ.μ. ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, παρουσία της αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φωτεινής Γεννηματά και του αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ειρηναίου, την διαβεβαίωσή του ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος.

* Στις 2:30 μ.μ στο εκλογικό κέντρ του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» (Μητροπόλεως 63 Θεσσαλονίκη), συέντευξη Τύπου του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη.

* Στις 6 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπυτξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, θα παρευρεθεί σε κλειστή συνεδρίασης της διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδοας (ΣΒΒΕ) που γίνει στα γραφεία του Συνδέσμου (Πλατεία Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη).

* Στις 6 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) - Τσιμισκή 29, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η εξυγίανση - διάσωση της επιχείρησης στη σημερινή κρίση», που διοργανώνει το Επιμελητήριο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους και τη μέθοδο διάσωσης μιας προβληματικής επιχείρησης, στο πλαίσιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Politia Tennis Club αναβάλλεται λόγω ανυπέρβλητου οικογενειακού προβλήματος η εκδήλωση "Ελληνισμός και Πολιτισμός σήμερα" της πρυτάνεως Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ. Η εκδήλωση θα αντικατασταθεί από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Φιλοσοφίας, Θεoδόση Πελεγρίνη.

* Στις 6:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. επίσκεψη στον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. Στις 6:30 μ.μ. θα μεταβεί στο Πασακάκι (καφενεία Βουλγαράκη και Ανδρεάδη), στις 7 μ.μ. στις Μουρνιές (καφενείο πλατείας Μουρνιών), στις 7:30 μ.μ. στο Κόκκινο Μετόχι (καφενεία Τσεσμελή και Τρίγωνο), στις 8 μ.μ. στον Κάλυκα (καφενεία Ξυλάκη και Τσάκαλου), στις 8:30 μ.μ. στο Νεροκούρου (καφενεία Μπεϊνόγλου και Κολογιάννη).

* Στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εκδήλωση με θέμα: "2010: Διεθνές Ετος Βιοποικιλότητας" διοργανώνει το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο ομιλίες. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Θέρμη και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

* Στις 7:30 μ.μ. στη Βορέειο Βιβλιοθήκη (Στεφ. Δραγούμη 30 και Μιλτιάδου, Μαρούσι) σεμινάριο θρησκειολογίας με θέμα: "Χριστιανισμός" και ομιλητή τον Δανιήλ Σαχά Δανιήλ, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Waterloo (Καναδάς). Το σεμινάριο θα διεξαχθεί ξανά τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα. Πληροφορίες στο τηλ.: 210-6147-181 της Βιβλιοθήκης ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

* Στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο Δαΐς (Μεσογείων 151, Μαρούσι) η Avant Premiere της ταινίας "Μαραθών 2.500 Χρόνια" "Η Αθήνα της Δημοκρατίας χαράζει τα σύνορα της Ευρώπης", του Ευάγγελου Μυγδάλη, σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου. Πρόκειται για τη Μάχη του Μαραθώνα, μια παραγωγή της AUSECAL, που γυρίστηκε για τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Ενα σπουδαίο Οδοιπορικό στους εξακριβωμένους χώρους της μάχης με ζωντανές συγκρούσεις και τρία αρχαιοπρεπή Ελληνικά οπλιτικά αγήματα, με ζωντανές και ψηφιακές αναπαραστάσεις. Η παγκόσμια παρουσίαση του έργου θα γίνει στο Σύδνεϋ στις 31 Οκτωβρίου 2010. Αφηγούνται οι ηθοποιοί: Φαίδων Γεωργίτσης, Κώστας Γιαλίνης. Μιλούν οι καθηγητές Πανεπιστημίου: Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, Μαρία - Αθηνά Τζάνη, Θεόδωρος Αντίκας, καθώς και ο Αντιστράτηγος Ε.Α. πρώην Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Ιωάννης Ασλανίδης.

* Στις 8 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θα συμμετάσχει στα εγκαίνια του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα εξαφανισθέντα και τα υπό εκμετάλλευση παιδιά που ιδρύει το «Χαμόγελου του Παιδιού» (Σπύρου Λούη 1, Μαρούσι) σε συνεργασία με το International Center for Missing and Exploited Children.

* Στις 8 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) τα εγκαίνια της έκθεσης της έκθεσης της Muriel Bordier "Μουσειακοί Χώροι", νικήτριας του βραβείου Arcimboldo 2010. Το βραβείο αυτό χαρίζει από το 1999 ο Σύλλογος Gens d'Images στις καλύτερες ψηφιακές δημιουργίες.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη σε συγκέντρωση γυναικών

* Στις 8:30 μ.μ. συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: 1.- Ορισμός εκπροσώπων μας για τη συγκρότηση της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου μας. 2.- Ορισμός εκπροσώπων για τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Υδάτων (Π.Σ.Υ.) Κρήτης. 3.- Αίτημα επιχορήγησης Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Δήμου Ρεθύμνης. 4.- Αίτημα επιχορήγησης Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ". 5.- Αίτημα επιχορήγησης Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. 6.- Ανακοινώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή