Eνοχος χωρίς ελαφρυντικά και ο Β.Σαραλιώτης

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 12:43
UPD:13:04

Tο δικαστήριο απέρριψε, κατά πλειοψηφία 4 προς 3, το αίτημα του Σαραλιώτη για αναγνώριση ελαφρυντικού προτέρου εντίμου βίου, ενώ ομόφωνα αρνήθηκε να του αναγνωρίσει και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

A- A A+

Ενοχος χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, μετά τον Επ. Κορκονέα, και ο δεύτερος κατηγορούμενος για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Βασίλης Σαραλιώτης.

Yπενθυμίζεται ότι ο Β. Σαραλιώτης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια, με πλειοψηφία 6 προς 1. Ο δικαστής που μειοψήφησε, είχε τη γνώμη ότι ο ειδικός φρουρός έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε, κατά πλειοψηφία 4 προς 3, το αίτημα του Σαραλιώτη για αναγνώριση ελαφρυντικού προτέρου εντίμου βίου, ενώ ομόφωνα αρνήθηκε να του αναγνωρίσει και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον Βασίλη Σαραλιώτη, προτείνοντας την απόρριψη τόσο του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου όσο και του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Οπως ανέφερε ο κ. Λακαφώσης, ο πρότερος έντιμος βίος δεν δίνεται για να επιβραβευθεί απλώς ένας καλός οικογενειάρχης και ένας καλός επαγγελματίας. «Απαιτεί θετική και επωφελή για την κοινωνία δράση και συμπεριφορά. Τέτοια ούτε επικαλείται ο κατηγορούμενος, ούτε προέκυψε από τη διαδικασία», σημείωσε.

Όσο για το δεύτερο ελαφρυντικό, ο κ. Λακαφώσης παρατήρησε πως η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη έχει νόημα και ουσία, όταν εκδηλώνεται υπό καθεστώς προσωπικής ελευθερίας και όχι υπό καθεστώς περιορισμού και εν συνεχεία υπό καθεστώς περιοριστικών όρων.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «προσπάθεια δημιουργίας καλής εικόνας», η οποία δεν πρέπει να αποδεχθεί το δικαστήριο, την προσφορά αίματος για παιδί πέντε έτων από το Σαραλιώτη κατά το διάστημα που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους στην Αμφισσα.

Αφού ακούσει την πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ποινών που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορούμενους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή