Αιχμές Φασούλα κατά Μίχα

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 15:03
UPD:16:16

«Είναι αντρικό να στηρίζεις έναν άνθρωπο ο οποίος βγαίνει παντού και προσπαθεί να σε κόψει από παντού; Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό αυτό;», τόνισε ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.

A- A A+

Σαφείς αιχμές κατά του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Πειραιά, Γιάννη Μίχα, άφησε ο απερχόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, ενώ παράλληλα διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει αν θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια.

«Είναι αντρικό να στηρίζεις έναν άνθρωπο ο οποίος βγαίνει παντού και προσπαθεί να σε κόψει από παντού; Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό αυτό; Προφανώς, αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι. Στην πολιτική κινούμαι κι από το συναίσθημα. Δεν είναι δυνατό να ξεπεράσω να προσωπικά μου συναισθήματα, όταν κάποιος με κόβει από παντού, εγώ να λέω σε στηρίζω γιατί είναι τουλάχιστον υποκριτικό», παρατήρησε χαρακατηριστικά ο κ. Φασούλας ερωτηθείς σε συνέντευξή του στον Real FM αν θα στηρίξει τον Γιάννη Μίχα.

Aφού σημείωσε πως σε αντίθεση με τους κ.κ. Μαντούβαλο και Μιχαλολιάκο που τον έχουν επισκεφθεί εθιμοτυπικά, για να ενημερωθούν για τα ζητήματα του δήμου, δεν το έχει κάνει ο κ. Μίχας, πέρα από την πρώτη φορά που είχε έρθει με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο κ. Φασούλας δήλωσε πως όλα αυτά του δημιουργούν μία πικρία: «Τέσσερα χρόνια δέχομαι μια απίστευτη κριτική για οτιδήποτε κάνω. Και δεν έχω μπορέσει, γιατί δεν έχω ξοδέψει φράγκο για επικοινωνία, να αναστρέψω αυτό το πράγμα».

Όπως είπε ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά, έμαθε από την τηλεόραση ότι το ΠΑΣΟΚ «για δικούς του λόγους – ίσως και για λόγους ισορροπιών – επέλεξε για τον δήμο Πειραιά να τον διεκδικήσει ο Γιάννης ο Μίχας».

«Όπως είδατε, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από μέρους μου γιατί πραγματικά δεν φοβάμαι τίποτα. Εν πάση περιπτώσει, γίνονται κι αυτά. Αν και σπάνια γίνεται ένας δήμαρχος να μην του δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσει το έργο του και να διεκδικήσει την ψήφο για 2η τετραετία από τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Φασούλας, ενώ όσον αφορά το θέμα της υποψηφιότητάς του στην περιφέρεια, είπε:

«Την επόμενη μέρα, δέχθηκα μία επίσκεψη στο γραφείο μου από τον υποψήφιο περιφερειάρχη, τον Γιάννη τον Σγουρό, και τον Γιάννη τον Μίχα, ως υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά πλέον, και μπροστά στις κάμερες μου ζητήθηκε από τον Γιάννη τον Σγουρό να είμαι υποψήφιος μαζί του στην αντιπεριφέρεια...Θεώρησα ότι μπορώ να πω ναι...Έτσι, δέχθηκα εγώ, έτσι κι ο Γιάννης ο Μίχας δεν είχε καμία αντίρρηση...Από εκεί και πέρα, πληροφορήθηκα κι εγώ ότι υπήρξε μία σειρά επαφών και στην κεντρική ηγεσία του κόμματος και παντού που τίθεται εν αμφιβόλω η δική μου συμμετοχή στην περιφέρεια του Πειραιά. Έτσι πληροφορήθηκα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

«Η ενότητα χρειάζεται δύο για να επιτευχθεί. Σ’αυτή την περίπτωση δεν την είχαμε λοιπόν αυτή τη θέληση από την άλλη πλευρά. Εγώ συνεχίζω να λεω ότι πράγματι δεν είναι θέμα θέσης για μένα. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος του εξοστρακισμού μου και της εξορίας μου από τον Πειραιά. Φοβάται κάτι κάποιος;», διερωτήθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας και πρόσθεσε:

«Δεν γνωρίζω (αν θα είμαι υποψήφιος στην περιφέρεια). Εγώ ξέρω ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης, ο Γιάννης ο Σγουρός, μου έκανε μια πρόταση την οποία εγώ τη αποδέχθηκα. Τώρα, αν το ΠΑΣΟΚ έχει άλλη άποψη όπως είχε και για τον δήμο Πειραιά, φαντάζομαι θα την εκφράσει. Εγώ δεν έχω τη διάθεση να κάνω από την αρχή ούτε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, ούτε να πολεμήσω κανένα. Δεν πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό μου (να κατέβω ως ανεξάρτητος)».

Επίθεση Γ.Μίχα κατά Ν. Χατζηνικολάου

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Φασούλας για το θέμα που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Ν. Χατζηνικολάου, όπου ήταν καλεσμένος και ο κ. Μίχας.

«Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά προφανώς δεν θέλει να βρίσκεται μαζί μου γιατί πιθανόν να μη θέλει να πω κι εγώ κάποια πράγματα που έχουμε κάνει στον Πειραιά», δήλωσε ο κ. Φασούλας, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Μίχα ο οποίος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον παρουσιαστή της εκπομπής.

Αφού έκανε λόγο για πρωτοφανή και ανοίκεια επίθεση του κ. Χατζηνικολάου προς πρόσωπό του από τη συχνότητα του REAL FM, ο κ. Μίχας στην επιστολή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως η άρνησή του να συμμετάσχει στην εκπομπή επιβάλλεται για λόγους δεοντολογίας και δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Φασούλα και τη συμμετοχή του ή όχι στην ίδια εκπομπή.

«Δεν επιθυμώ να γίνω μέρος ενός τηλεοπτικού θεάματος προσβλητικού για τους δημότες του Πειραιά και ταπεινωτικού για τον πολιτισμό τους, τις αξίες τους και τις απαιτήσεις τους. Έχετε το δικαίωμα να κάνετε τις εκπομπές που θέλετε, με αυτούς που θέλετε, με όποια λογική επιλέγετε. Έχω την υποχρέωση να αρνηθώ τη συμμετοχή μου σε οτιδήποτε δεν θεωρώ ότι προάγει το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών μου», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά απεθυνόμενος στον παρουσιαστή και καταλήγει υπογραμμίζοντας:

«Δεν μου αρέσει να με απειλούν, όπως με απειλήσατε εσείς σήμερα από την πρωινή σας εκπομπή. Δεν μου αρέσει να με μεταχειρίζονται ως αναλώσιμο είδος μιας ψευτοκοινωνίας, ψευδοπολιτικών θεαμάτων και ψευδεπίγραφων συγκρούσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή