Γ. Πεταλωτής: Υλοποιούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 16:33
UPD:18:03

«Εμείς έχουμε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους υλοποιούμε απαρέγκλιτα και η απαρέγκλιτη υλοποίησή τους θα μας βγάλει από την κρίση,έτσι όπως έχει δρομολογηθεί μέσα από το ΠΣΑ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής.

A- A A+

Να κατευνάσει τα πνεύματα επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν περί ετοιμότητας του Ταμείου για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου.

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτα τους στόχους που έχουν τεθεί, ενώ για μία ακόμη φορά διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

«Εμείς έχουμε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους υλοποιούμε απαρέγκλιτα και η απαρέγκλιτη υλοποίησή τους θα μας βγάλει από την κρίση,έτσι όπως έχει δρομολογηθεί μέσα από το ΠΣΑ», ανέφερε και χαρακτήρισε «πολύ πρόωρες» τις συζητήσεις περί επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής, αφού – όπως εξήγησε - «φαίνεται ότι ο σκοπός μας επιτυγχάνεται».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα μετά την αξιολόγηση της τρόικας, που θα γίνει μετά τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το απέκλεισε, λέγοντας ότι «νέα μέτρα δεν πρόκειται να υπάρξουν».

Αναφορικά δε με την αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 και για το εάν είμαστε κοντά σε ενδεχόμενο αναθεώρησης του Μνημονίου, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Τόνισε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε αναθεώρηση δεν πρόκειται να επηρεάσει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της χώρας, το οποίο υλοποιεί τους στόχους και πρόσθεσε ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας, παρά την όποια πιθανή αύξηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή