Με την ένταξη της Κύπρου η διεύρυνση της Ε.Ε. λέει ο Κ. Σημίτης

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2002 07:23
UPD:07:37
A- A A+

«Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρχίζει με την Κύπρο. Στην Κοπεγχάγη θα πετύχουμε καθαρή λύση για την ένταξη», τόνισε ο Κώστας Σημίτης μιλώντας χθες στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η ασυζητητί απόρριψη του σχεδίου θα αποδυνάμωνε τη στρατηγική της ελληνικής πλευράς και θα ανέτρεπε τη βεβαιότητα στη διεθνή κοινότητα ότι η στασιμότητα οφείλεται στην αδιαλλαξία της άλλης πλευράς.

Στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου εξουσιοδότησε τον Γλαύκο Κληρίδη να χειριστεί το νέο «τελεσίγραφο» Ανάν, ο οποίος ζητά από τις δύο πλευρές να υποδείξουν μέχρι το Σάββατο τα σημεία του σχεδίου που επιθυμούν να διαπραγματευτούν.

Σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος συναντά τον Αλβάρο ντε Σότο, ενώ τη Δευτέρα θα συνέλθει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε χθες ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά σημεία στο έγγραφο για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Από το Παρίσι ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το να δοθεί ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι αυτό που επιθυμεί η Αγκυρα.

Τέλος, την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς όρους ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντησή του με τον Ρομάνο Πρόντι στις Βρυξέλλες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή